avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... locuinta de serviciu si partaj...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

locuinta de serviciu si partaj...

eu impreuna cu sotul meu si cei doi copii am obtinut o locuinta de servici, de la MAPN. acum 2 ani s-a produs divortul, copiii ramanad in grija mea. am continuat sa locuiesc cu copiii in aceasi locuinta. partajul s-a efectuat doar pt bunurile comune. in timpul divortului contractul de inchiriere s-a reinoita valabil fiind pana in 2008 , fiind si eu trecuta pe contractul de inchiriere. la un an dupa divort el a cumparat locuinta de serviciu de la mapn si a vandut-o imediat, fara stirea mea. nu am primit nici un ban din vanzare. doresc sa stiu daca as fi avut intr-un fel dreptul de a mi se atribui acea locuinta, de a inchiria sau cumpara, daca el a putut cumpara si vinde locuinta fara stirea mea in timpul in care exista un contract de inchiriere. cum se realizeaza partajul pt o locuinta de serviciu?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:37, 17 Decembrie 2007
Doamna, in primul rand nu ati obtinut toti 4 o locuinta de serviciu, doar sotul era titular de contract. Legea prevede ca sotii au dreptul sa stea impreuna si de aceea ati avut si dv. numele trecut pe contract. Meritul era insa al sotului.
Apoi, cum adica nu ati obtinut bani din vanzarea locuintei? Pai era a dv.? Ati platit pentru ea? Daca vecinul meu isi cumpara si apoi vinde un apartament, eu ii cer o parte? Sau fostul sot trebuie sa-mi raporteze ce face cu banii o viata si sa impartim mereu bunurile?
Sotul putea sa va dea afara din acea locuinta prin renegocierea contractului de inchiriere locuinta de serviciu. Nu a facut-o, bravo lui!
Daca a cumparat locuinta, a cumparat probabil in virtutea dreptului sau, fara nicio legatura cu dv. A fost cumparata dupa divort? Nu aveti niciun drept.
O locuinta in chirie nu se imparte intre soti, doar proprietatile se impart.
Se poate cumpara si vinde o locuinta inchiriata, atata timp cat noul proprietar respecta contractul de inchiriere. Nu e nicio problema.

Adica: dv. mai puteti sta acolo pana la expirarea contractului de inchiriere, cu aceeasi chirie. Apoi depinde de actualul proprietar daca va mai prelungeste contractul sau nu. Nu aveti niciun drept asupra apartamentului sau sumelor rezultate din vanzarea lui.
Locuinta de servici ii revine sotului deoarece acesta a dobandit-o in temeiul relatiilor sale de munca.
Locuinta de serviciu nu e dobandita, era doar inchiriata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort dianalipa dianalipa buna ziua.in urma cu o saptamana am intentat proces de divort sotului pt infidelitate.am o fetita de 11 ani ,eu nu am lucrat niciodata deci nu am nici un ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune.... floryflori33 floryflori33 se poate sa ma ajutati cu un raspuns:fratele meu a divortat in 2010,nefacind si partajul ...mentionez ca din aceasta casatorie au rezultat 2copii.in urma ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil posibila? vhm2014 vhm2014 Este posibila vânzarea unui imobil proprietate personala de care proprietar in situatia in care acesta este trecut singur in contract, fara acordul sotiei???? ... (vezi toată discuția)