avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj bunuri comune....
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj bunuri comune....

se poate sa ma ajutati cu un raspuns:fratele meu a divortat in 2010,nefacind si partajul ...mentionez ca din aceasta casatorie au rezultat 2copii.in urma divortului acestia i au fost incredintati mamei.acum aceasta a deschis un proces de partaj a bunurilor comune....acestea constind intr un apartament si o masina...intrebarea mea este ce cota parte ai revine fratelui meu in urma partajului.....mentionez ca in apartament nu locuieste nici unul din ei,acesta fiind inchiriat iar banii dobinditi din inchiriere ai ia fosta sotie.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:07, 12 Mai 2011
fratelui dvs ii revine 1/2 din apartament.exista optiunile ca apartamentul sa ramana unuia si celalalt va primi o sulta care va consta in jumatate din valoarea de piata a casei sau se poate vinde si suma se va imparti ambilor in mod egal.
va multumesc mult pt raspuns
Fratele poate sa solicite si jumatate din contravaloarea chiriei incasate de fosta sotie in urma inchirierii bunului comun.
pana la proba contrarie bunurile comune se impart in mod egal.depinde acum ce procent va cere sotia la partaj si daca poate demonstra o cota mai mare.
va multumesc pt raspunsuri....ideea este ca ea spune ca i se va acorda o cota parte mai mare deoarece copiii ai sunt incredintati ei spre crestere....

Alte discuții în legătură

Partaj novam999 novam999 Sunt divortata de 3 ani, cu 2 copii minori(de9, respectiv 11 ani) in intretinere si nu am facut partajul pina la aceatsa data.Casatoria a durat 10 ani si in ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament alel alel Buna ziua, Am mai multe nelamuriri in ceea ce priveste partajul parintilor mei. Au impreuna un apartament, sunt divortati, iar mama mea locuieste in chirie ... (vezi toată discuția)
Impartire bunuri comune  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Sunt in divort si dupa ce voi termina divortul voi deschide o actiune de partaj. Am discutat cu fosta sotie si aceasta sustine ca nu o poate da nimeni afara ... (vezi toată discuția)