avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Lichidare SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Lichidare SRL

Buna ziua !~

Am un SRL care a avut activitate in ultimi 3 ani , declaratiile despuse la zi , si sutem 2 actionari . In acest moment mai avem ceva banuti in cont , niste bormasini si cam atat plus ceva datorii ( pe care nu suntem de acord sa le platim).
Noi , asociatii , am decis sa inchidem aceasta firma deaorece nu mai produce ci doar cheltuie . Care ar fi cel mai bun mod de a o inchide? Ce se intampla cu banii din cont ( noi suntem de acord cu impartirea ) ?

Cu stima !
Cel mai recent răspuns: oana anca , utilizator 22:15, 7 Octombrie 2010
alexchiciu a scris:

Nu recomand dizolvarea+lichidarea voluntara daca aveti datorii.....nu veti putea obtine certificat de atestare fiscala necesar in faza a doua, cea a lichidarii.

Ramane sa declarati SC insolventa dar e o problema ca aveti totusi depozite....
Societatea nu are datorii la stat . Mai avem de plata o factura catre o PJ ( o retragere d ecomison -incorect oricum). Mai avem ceva bani in cont .( nu prea multi ).
Nu aveti stocuri in gestiune?
Nu aveti imobile, masini, alte bunuri, mijloace fixe?

Datoriile la stat sunt doar o conditie.
Mai este impozitul pe lichidare 16% si 24% pe bunurile - imobilizarile firmei.
Pe care, daca le lichidati, oricum platiti TVA, sau daca le transferati nelichidate... platiti TVA la momentul tranferului.
De ex. daca aveti un autovehicul... la momentul transferului catre asociati, in urma lichidarii... se plateste 24% TVA.

Dar daca nu aveti bunuri pe firma... e mai simplu.

Alberto Kurtyan
daca vreti sa o cesionati o preiau eu daca ne inteleg.astept un raspuns si mai multe detali pe adresa mea oanaanca2006@yahoo.com

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din societate zallyna zallyna La iesirea dintr-o societate cu doi asociati a unui asociat, cu cesionare 50% parti sociale catre asociatul ramas, exista trei intrebari: 1) cesionarea ... (vezi toată discuția)
Tva transfer parti sociale matmih matmih Buna ziua, Am o nelamurire asupra necesitatii includerii TVA in pretul de achizitie a tuturor partilor sociale detinute la o societate. Codul fiscal nu prea ... (vezi toată discuția)
Mutare casa de pe firma pe persoana fizica fara sa platesc tva bea29 bea29 Buna ziua am si eu o problema am deschis o firma si am cumpaat un teren dupa care am construit si o casa care implicit este pe firma asi dori sa o trec pe ... (vezi toată discuția)