avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1335 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot cumpara un teren?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot cumpara un teren?

Am gasit un teren care este de vanzare. M-am prezentat la notar cu toti mostenitorii (sotia si 2 copii) si documentele de la Primarie si acolo au refuzat demersul pe motiv ca nu s-a facut succesiunea dupa moartea sotului si tatalui in anul 2007. In schimb in alt notariat altcineva cunoscut cumpara un teren doar cu acordul in fata notarului a tuturor celor in drept enumerati de Primaria in raza careia se afla terenul, desi nu exista nici o succesiune dezbatuta. Cine poate sa faca si pentru mine in varianta fara succesiune care este neconvenabila pentru mine?
Cel mai recent răspuns: ion + , utilizator 17:43, 24 Septembrie 2010
Intrebari retorice:
1. cei de la care cumparati dvs. sunt proprietarii terenului?
2. stiti dvs. sigur ca numai acestia 3 (nu si altii pe care ei ii ascund de dvs.) sunt mostenitorii proprietarului?
3. (de unde) stiti ca mortul nu si-a vandut terenul inainte de deces altcuiva?

Daca nu aveti niciun dubiu si stiti cine si cum va va despagubi incaz ca raspunsul la cele de mai sus nu va este favorabil (si veti descoperi asta dupa ce ati cumparat), incercati alt notar.
Si, rogu-va, daca gasiti notar care sa autentifice contractul de vanzare teren (teren, nu drepturi litigioase) fara sa fi facut succesiunea, spuneti-ne si noua.
@smeagul.
1. da, in masura in care sotia si copiii nu au acest drept.
2. da. In registrul agricol al comunei acestia sunt mostenitorii
3. de la Primaria sateasca si tot satul.
Cu siguranta va anunt,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune si vanzare Vladdu Vladdu Buna ziua, se da urmatoarea situatie, Sotul a decedat si se doreste vanzarea anumitor bunuri. Mostenitorii sunt sotia si copilul (major). Acesta avea in ... (vezi toată discuția)
Verificarea autenticitatii contractului de vanzare -cumparare Niko9 Niko9 Buna ziua, Cum as putea verifica autencitatea unui contract vanzare -cumparare a unui teren care a fost dat zestre? A fost impartit in doua jumatati egale ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire dupa bunici ADELA.B ADELA.B Buna ziua , Ma confrunt cu o problema de dezbatere . Bunicii mei au decedat si tatal meu a decedat si nu s-a facut dezbaterea de mostenire asupra unui teren ... (vezi toată discuția)