avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... incheierea unei casatori in germania si inscrierea ei ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

incheierea unei casatori in germania si inscrierea ei la starea civila

Buna ziua.Anul trecut m am casatorit civil in Germania si pana acum nu am anuntat aceasta cununie la starea civila ,adica mai bine spus la consulatul romanesc de aici din Germania.As dori sa aflu daca pot face acest lucru si in tara deoarece intetionez sa ma duc cateva zile in Romania.Mai tin sa mentionez ca adresa mea actuala a ramatot cea din tara
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:00, 18 Octombrie 2011
@ lucalina07

Documente oficiale necesare:
- Pasaport
- Certificat de nastere (forma ce include numele parintilor)
- Certificat de divort, Certificat de deces (vaduv), doar daca este cazul
- Ledigkeitbescheinigung (acesta este un certificat care dovedeste ca nu exista impedimente pentru casatorie, ambele parti fiind necasatorite)

Mai multe detalii gasiti aici
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 16 Octombrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc mult,dar privitor la minorul meu care se afla in romania ,ce acte trebuie pentru el,daca in urma casatoriei vrem sa il aducem in germania sa urmeze cursurile scolare de aici???
Pasaport pentru copil , iar daca aveti hotarare judecatoreasca prin care vi s-a incredintat spre crestere si educare nu va mai trebuie nimic pentru a iesi din tara cu copilul dvs ... in caz contrar, va trebuie acordul tatalui pentru a putea iesi cu copilul din tara.
multumesc frumos,da am hot.judecat definitiva si irevocabila in ce priveste cresterea si educarea minorului.si pasaport i-am facut deja,dar el poate urma cursurile scolare anul viitor aici in Germania?are 14 ani impliniti fiul meu,el va primi implicit cetatenia italiana in urma casatoriei mele cu viitorul meu sot?
Il puteti inscrie la o scoala din Germania ..nu vad niciun impediment in acest sens.

Copilul dvs nu va primi cetatenie italiana ca urmare a casatoriei dvs cu un cetatean italian.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in anglia ! karlo_cip karlo_cip buna!sunt casatorit in uk din 2011 la primaria locala dintrun mic oras, mai mult pentru a obtine actele (o mare prostie)vreau sa stiu daca este recunoscuta ... (vezi toată discuția)
Divort DRAGOS PRELIPCEAN DRAGOS PRELIPCEAN pot desface intr-o instanta romaneasca o casatorie incheiata in strainatate intre un cetatean roman si unul strain? (vezi toată discuția)
Inregistrarea nasterii si casatoriei din strainatate, in romania claudymaria claudymaria sunt cetatean roman casatorita de 5ani cu un spaniol si avem o fetita de 1 an .cum procedez ptr. a o inregistra in evidenta populatiei in Romania.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)