avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mandat de retinere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mandat de retinere

baiatul meu a primit o citatie,sa se prezinte la politie ptr.a da declaratii.am trimis prin fax o comunicare in care am specificat explicit ca doreste sa colaboreze,dorese sa dea declaratii in conditiile in care are nevoie de 10 zile,timp in care sa-si angazeze un avocat ales.dupa 5 zile fiind in vizita la fratele lui(aflat in arest preventiv)a fost luat efectiv pe sus din sediul politiei unde asteptam sa intram la vizita.am sunat avocatul,si cu toate astea a fost tinut timp de 5 ore intr-un birou,timp in care asteptau prin fax de la organul de cercetare in competenta careia se afla cazul,mandatul de retinere.cat de legal s-a procedat?privarea de libertate e un drept fundamental.in ce masura acest caz poate face obiectul unei sesizari la cedo?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:40, 28 Septembrie 2010
Buna seara!

Retinerea se face numai in baza unui mandat de retinere. Nu este legal să+i fie restrictionata libertatea inainte de emiterea mandatului de arestare. Daca lucrurile stau asa cum spuneti dvs. politistii au savarsit un abuz în serviciu. însa este posibil sa fi fost emis înainte de a fi retinut un mandat de aducere.
Conform prevederilor legale (art.46 -48 c.pr.pen)magistratul nu este incompatibil in mod cert,decat daca ar exista alte motive de incompatibilitate pe care nu le-ati aratat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aducerea la cunostinta a mandatului de executare a pedepsei emis in lipsa danielungureanu31 danielungureanu31 O persoana condamanata definitiv in lipsa este prinsa la intrarea in tara de organele politiei de frontiera si depusa la arestul politiei cel mai apropiat. ... (vezi toată discuția)
Plangere privare libertate nejustificata dia2120 dia2120 am un frate care fost acuzat intr-un dosar penal pe baza unei plangeri mincinoase.ancheta s-a oprit deoarece s-a dovedit ca partea vatamata a mintit in ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate procuror Georgescul Georgeasca Georgescul Georgeasca procurorul de caz ( cel care instrumenteaza, conduce, supravegheaza urmarirea penala ) este incompatibil cu situatia de procuror de sala ( de sedinta de ... (vezi toată discuția)