avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere privare libertate nejustificata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere privare libertate nejustificata

am un frate care fost acuzat intr-un dosar penal pe baza unei plangeri mincinoase.ancheta s-a oprit deoarece s-a dovedit ca partea vatamata a mintit in declaratie,si a fugit din tara. fratele a fost arestat 5 zile pana la recurs,apoi a fost eliberat.sunt nemultuminta de atitudinea organelor de cercetare care nu au tinut cont de documentele depuse si au abuzat prin aceasta decizie de arestare.fratele meu si-a pierdut locul de munca.cine m-ar putea sfatui cum ar trebui sa procedez?
Cel mai recent răspuns: ContSters174014 , utilizator 23:13, 2 Noiembrie 2010
Ar trebui sa va angajati avocat.
Trebuie analizat dosarul si discutat cu fratele dvs. pe baza pieselor de la dosar.
Despre ce infractiune era vorba?
Politia nu are vina daca instanta a dispus arestarea.Trebuia sa execute mandatul de arestare preventiva.

avocat Claudiu Lascoschi
au executat mandatul insa fara a tine cont ca probele nu existau?se poate aresta o pers pe baza unei declaratii mincinoase?a fost acuzat ca i-ar fi furat un ceas.
politia a cerut mandat de 24 ore,am inteles, dar sa propuna procurorul de caz,la insistentele politiei,arestarea pt 29 zile.....aici nu inteleg.
nu aveau dovezi suficiente,din contra,nimic palpabil,de altfel cum s-a dovedit la recursul pt scoatere din arest.....
Stimata doamna , politia intocmeste un referat catre procuror prin care constata indeplinirea conditiilor legale ptr arestarea preventiva . Procurorul fie o admite si formuleaza cererea catre instanta , fie constata ca nu sunt indeplinite conditiile legale .
Astfel , cererea procurorului este analizata de instanta care prin incheiere fie admite cererea si emite mandatul de arestare preventiva , fie o respinge si dispune continuarea cercetarilor cu inculpatul in stare de libertate .
Probe por fi la dosar atat doar incat sa creeze suspiciuni cu privire la savarsirea infractiunii de catre fratele dvs , insa arestarea preventiva are ca scop inlaturarea pericolului ptr ordinea publica , neinfrangand prezumtia de nevinovatie .

Si sa stiti ca aprecierea acestui pericol ptr ordinea publica si ptr buna desfasurare a anchetei in scopul aflarii adevarului , este privita distinct de fiecare instanta . Unii judecatori gasesc pericolul ridicat , altii considera ca se pot continua cercetarile si cu inculpatul in stare de libertate . Este oarecum discutabila chestiunea aceasta . Este punctul unde se poate jongla destul de bine , si avem tocmai cazul celebrului S.O.V. , care a fost arestat de Tribunal si pus in libertate in recurs de catre Curtea de Apel .
Ultima modificare: Marți, 2 Noiembrie 2010
Diana Ramona, Alte profesii
Da,faptul ca a fost pus liber nu inseamna ca probele au disparut si gata s-a terminat.
Incercati sa platiti un avocat care sa se informeze care este soarta dosarului.
Daca stati in pasivitate e posibil sa fie condamnat ceva mai tarziu si sa ajunga iarasi la inchisoare.
Trebuie stiut exact de avocat care este situatia si sa va informeze corect.

avocat Claudiu Lascoschi
Da, faptul ca acum este cercetat in stare de libertate asta nu inseamna neaparat ca s-a incheiat dosarul cu bine! Se fac cercetari in continuare pentru a se stabili adevarul! Cel mai bine ar fi sa luati legatura cu un avocat, sa ii expuneti cauza sub toate aspectele iar in functie de cele constatate veti stii ce sanse sunt intr-un final. De retinut ca daca totusi probele conduc catre vinovatia dumnealui situatia poate lua iarasi o intorsatura nefericita!

Av. Claudiu Sorin Feteanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate prelungii arestul preventiv fara noi probe? minimiri minimiri este vb de un dosar de frada infomatica,iar procurorul a cerut prelungirea mandatului de arestare preventica pe motiv ca nu a avut timp sa puna probe dat fiind ... (vezi toată discuția)
Motive retinere pentru inselaciune? burgcrist burgcrist buna seara, imi puteti spune va rog frumos daca un acuzat, fara antecedente penale, care nu prezinta pericol social, a recunoscut fapta, a colaborat cu ... (vezi toată discuția)
Infractiuni informatice grup organizat toystory toystory Buna ziua, Cine ma poate ajuta intr-un caz de infractiuni informatice in care persoanele arestate sunt pe arest preventiv de 8 luni de zile. Este legal? (vezi toată discuția)