avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj succesoral

as dori sa imi confirmati(sau infirmati:D) un aspect.se poate face iesirea din indiviziune in lipsa unuia dintre copartasi?este vb de o actiune de partaj succesoral iar unul din mostenitori nu este in tara.
Cel mai recent răspuns: Doncean , utilizator 22:47, 25 Septembrie 2010
si ce legatura are daca nu este in tara???? ... se va cita acolo unde este... daca va binevoi sa vina, bine, daca nu, procesul va merge mai departe!
Da, se poate judeca in lipsa acestuia dar va trebui citat.
Se va ocupa avocatul dvs. de aspectele procedurale.

avocat Claudiu Lascoschi
multumesc frumos.asa stiam,dar fiindca inca nu am facut procedura civila nu eram sigura si trebuia sa dau un raspuns cert.multumesc mult!acu mai am o intrebare.din cate m-am interesat,in cazul actiunii de partaj taxa de timbru se calculeaza in functie de valoarea mostenirii.se poate evita aceasta taxa prin imparteala de buna voie,fara ca persoanele in cauza sa se mai adreseze instantei.corect?si daca e asa,cum se constata imparteala facuta de buna voie,ca sa ramana "batuta in cuie"?
doar pe cale judecatoreasca se poate face.
Smecherie,
Vrei sa ramai cu averea pe baza faptului ca platesti taxa de timbru. Declara-l pe cel din strainatate, ca, de altfel, la intoarcere, va da imparteala peste cap.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Septembrie 2010
Doncean, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata si cost proces oana.c oana.c Cam cat dureaza un proces de iesire din indiviziune? In cadrul lui se pot cere si alte lucruri? Cam cat de mare e taxa de timbru si onorariile ... (vezi toată discuția)
Partaj intre fratii mostenitori. Phantom.haxor Phantom.haxor Buna ziua am si eu o problema delicata. In urma decesului mamei noastre eu si fratele meu am mostenit un apartament,fiecare avand 50% cota parte.Acum noi ... (vezi toată discuția)
Iesire indiviziune - tranzactie in instanta la al 2-lea termen casual_auditor casual_auditor Buna ziua, am chemat in judecata pe fratele meu, fiind singurii mostenitori, pentru iesire din indiviziune. Ne-am inteles sa facem tranzactie in instanta la ... (vezi toată discuția)