avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Excludere de la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Excludere de la mostenire

Unchiul si matusa mea sunt oameni in varsta si bolnavi si au trei baieti, toti casatoriti. Primii doi sunt la casele lor iar cel mic, de 32 de ani, sta in apartamentul de trei camere proprietatea parintilor, fiind despartit de sotie. Acest baiat are servici dar este alcoolic, isi risipeste banii pe bautura si jocuri si se poarta foarte urat cu parintii care l-au crescut , ii injura, le cere bani, ii ameninta etc. Unchiul ar dori sa-l excluda de la mostenire pentru purtarile sale urate dar nu stie cum se poate face acest lucru. Prin testament? Testamentul trebuie legalizat? Va rog sa-l ajutati cu un raspuns. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 21:50, 25 Septembrie 2010
- prin incheierea unui contract de vanzare-cumparare celorlalti doi frati
- prin intocmitra unui testament autentic-la notar - numai ca in acest caz testamentul poate fi atacat de cel de-al treilea frate pentru ca este mostenitor rezervatar
avocat Cristina Popescu
Orice act ar face, poate fi atacat de fiul "alcoolic": donatie, testament, vanzare-cumparare ( poate fi asimilat donatiei).
O varianta mai buna ar fi contractul de intretinere.
Sa mearga la un notar sa se intereseze.
Ar fi bun contractul de intretinere?
Ce drepturi mai are fratele rau in acest caz?
se poate si prin testament insa poate fi contestat actul in instanta.cel mai sigur e sa vanda casa celor doi baieti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce tip de act sa inchei pentru a nu fi atacat de nimeni? sandry 86 sandry 86 Buna seara. Din 1999 am fost crescut de matusa mea sora mamei si unchiul meu care m-au luat in plasament familial deoarece mama m-a abandonat intr-un centru de ... (vezi toată discuția)
Mostenire maria162 maria162 Ingrijesc de 4 ani doua rude in varsta cu promisiunea ca ultimul ramas in viata imi va face testament.Cei doi(unchiul si matusa nu au copii impreuna ci doar ... (vezi toată discuția)
Mostenire/donatie - care e pentru mine? CristianC2010 CristianC2010 Am o matusa (sora bunicului meu) si ar vrea sa imi lase un apartament in schimbul intretinerii ei (practic parintii mei o sa o intretina dar se va face pe ... (vezi toată discuția)