avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Ingrijesc de 4 ani doua rude in varsta cu promisiunea ca ultimul ramas in viata imi va face testament.Cei doi(unchiul si matusa nu au copii impreuna ci doar unchiul un fiu infiat din prima casatorie cu care nu pastreaza legatura). Matusa este in spital in stare critica,poate deceda in fiecare moment.Avand in vedere varsta inaintata a unchiului(85ani) l-am rugat sa ne faca testamentul sa nu se intample ceva cu dansul dupa decesul matusii. Acesta a refuzat zicand ca chiar daca i se intampla ceva tot noi vom mosteni pentru ca fiul sau a declarat ca nu vrea nimic si ca cei din administratia blocului stiu ca noi ii ingrijim si ne vor da o adeverinta care sa ne foloseasca la notariat si sa-l putem mosteni fara nici o problema.Va rog sa imi spune-ti parerea dumneavoastra si sfaturi pentru situatia in care ma aflu.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:40, 7 Mai 2013
Presupun ca nu aveti un contract de intretinere incheiat la notar... (ca daca ati avea, nu v-ati mai pune problema de testament, fiindca aveti deja un act asupra casei).
Fiul infiat al unchiului este mostenitor al unchiului, si inca mostenitor rezervatar (adica dintre aceea carora statul le garanteaza ca vor primi o parte din averea defunctului).
Acest fiu poate ataca si testamentul unchiului si va btine o parte din averea acestuia.
Ceea ce va spune unchiul, ca veti mosteni deoarece fiul a declarat ca renunta si ca vecinii stiu ca dvs. ii ingrijiti, sunt niste ... prostii cat varsta unchiului de mari.
Imi pare rau sa va spun, dar nici daca cei doi batrani va lasau testament nu ati fi fost sigur ca va ramane casa dupa ei.

Acum, dupa 4 ani de prestat intretinere, cand unul dintre intretinuti e pe patul de moarte iar celalalt nu vrea sa incheie acte indrugand balivrne, nu stiu cum ati putea drege situatia.
Situatia dvs e urata rau. Daca nu va face testament, nu mosteniti nimic.. cu toate adeverintele vecinilor. Cand e vorba de mostenire, chiar nu-l vad pe fiu sa refuze.
Corect era un contract de intretinere, nu un testament.
Daca cei 2 nu accepta sa le duceti notarul la pat si sa va faca contract de vanzare cumparare v-ati pacalit singura. Fiul clar mosteneste averea unchiului, iar cum se pare matusa e pe moarte tot fiul va mosteni si din averea matusii intrucat dupa decesul acesteia unchiul mosteneste o parte din cea 1/2 parte a matusii impreuna cu parintii si fratii acesteia. Asa ca ori va face vanzare cumparare ca asta e sfanta, ori renuntati sa mai lucrati degeaba si sa-l caute asistenta sociala pe fiu ca sa-i ingrijeasca, deoarece dvs. orice ati face in situatia de fata nu mosteniti absolut nimic. Promisiunile unchiului sunt desarte.
Ultima modificare: Marți, 7 Mai 2013
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme mostenire amavrancea amavrancea Buna ziua, Ma aflu intr-o situatie delicata si am nevoie urgenta de ajutor. In urma cu 10 ani o matusa in varsta de 76 de ani neavand copii s-a gandit ... (vezi toată discuția)
Mostenire copil infiat catalinaioan81 catalinaioan81 Buna ziua, Ma aflu intr-o situatie delicata si as dori sa ma ajutati. In urma cu 7 ani o matusa impreuna cu sotul ei, neavand copii s-au gandit sa ne aleaga ... (vezi toată discuția)
Revocare mostenire michirec michirec Avem urmatoarea speta: Unchiul meu in varsta de 70 de ani si cu sotia, aflata pe patul de moarte, hotarasc, la sugestia isistenta a acesteia din urma, sa faca ... (vezi toată discuția)