avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Consemnarea sumei urmarite la dispozitia creditoruli. ...
Discuție deschisă în Executare silită

Consemnarea sumei urmarite la dispozitia creditoruli. Procedura.

Cum se realizeaza efectiv aceasta consemnare a sumei urmerite la dispozitia creditorului urmaritor?
Inteleg din lecturarea art. 523 (1) cpc ca exista o diferenta ce consta in modul de consemnare, in sensul ca cf. art.428 cpc suma urmarita se consemneaza la dispozitia organului de executare, iar cf. prev. art.523 suma urmarita se consemneaza la dispozia creditorului.
Ma intereseaza care este exact aceasta procedura de consemnare a sumei la dispozitia creditorului urmaritor cf. prev.art.523(1) cpc.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters163072 , utilizator 12:47, 26 Septembrie 2010
Se consemneaza suma la CEC, pe numele si la dispozitita creditorului.
Procedura ofertei de plata si a consemnatiunii este reglementata prin art. 586-590 inclusiv Cod procedura civila. Vedeti si art 114-1121 din Codul civil.
Executarea silita-art.371 si urmatoarele cpc.
procedura de consemnare a sumei la dispozitia creditorului-se depune intreaga valoare a creantei in contul executorului judecatoresc,care va incheia un proces verbal de stingere a debitului.

andymaurul
deschideti procedura ofertei reale urmate de consemnare astfel:
notificati creditorul sa-i predati suma...apoi executorul incheie pv si va trimite sa consemnati suma la banca la care are contul..pe numele executorului ( BEJ) in favoarea creditorului..
p. v. incheiat ... mentionat anterior constituie titlu executor pt cheltuielile de executare/oferta consemnare si s-ar putea ca suma consemnata sa fie egala cu suma datorata de creditor cu titlu de cheltuieli..
motiv pt care o popriti..
asta inseamna un dosar de oferta consemnare si unul de poprire:D
creditorul neavand nici de dat nici de luat...si ramaneti prieteni:)

desigur, e posibil creditorul sa se prezinte sa-si ridice suma ...insa va compensati pe loc
Ultima modificare: Duminică, 26 Septembrie 2010
ContSters163072, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oferta reala de plata ContSters22096 ContSters22096 un debitor pus in executare pentru, sa spunem, 10.000 lei depune la executorul investit cu executarea o oferta reala de plata pentru suma de 5000 lei, ... (vezi toată discuția)
Riscuri la executarea silita?! peraspera peraspera Daca la data executarii, dupa respingerea contestatiei oferi suma de bani datorata dar creditorul vrea sa-ti ia casa, ce urmeaza? Daca se poate,cum se poate ... (vezi toată discuția)
Procedura oferta reala sutherland sutherland Buna ziua, incerc sa razbat prin labirintul procedurilor juridice... Va rog sa ma ajutati. Am incheiat un antecontract pentru vanzarea unei case. ... (vezi toată discuția)