avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza judiciara in constructii
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza judiciara in constructii

Modalitatea de aplicare a buletinului documentar "expertiza tehnica" nr. 103/2007
Aplicarea coeficientilor de individualizare prevazuti in ET nr.103/2007.
Intrebarea mea este daca acesti coeficienti se aplica conform tabelului, adica fiecare in parte atunci cand realitatea o impune, sau ramane la latitudinea expertului care aplica doar acei coeficienti pe care el considera ca sunt aplicabili, chiar daca situatia reala sta in alt fel.
Cu alte cuvinte, cum considerati situatia cand imobilului care este supus expertizei i se pot aplica majoritatea coeficientilor prevazuti in ET nr.103/2007 dar expertul nu doreste sa-i aplice in totalitate viciind realmente valoarea finala a imobilului.
Va multumesc.
Cu stima.
Procedural, d-voastra puteti formula obiectiuni la termenul urmator luarii la cunostinta a expertizei si motivati-le invocand prevederile mai sus-mentionate; daca instanta le incuviinteaza, expertul va trebui sa raspunda acestora in scris.
avocat Cristina Popescu
In situatia,in care nu vi se va admite cererea de obiectiuni,aveti posibilitatea sa solicitati efectuarea unei noi expertize de catre trei experti.
Dar si pentru aceasta ,ca si in cazul eventualelor obiectiuni trebuie sa stiti sa leformulati sau sa formulati obiectivele,iar daca aveti posibilitati financiare,aveti posibilitatea sa angajati un expert- parte care sa va sustina interesle din punct de vedere tehnic.
Va multumesc frumos pt sfaturile primite.Mentionez ca am formulat obiectiuni la termenul urmator luarii la cunostinta a expertizei si le-am motivat dar instanta nu le-a incuviintat,deasemenea am cerut consilierea mea de catre un expert pe cheltuiala mea si aceasta in doua randuri, dar instanta a refuzat de fiecare data. M-am interesat la specialist(expert) si mi-a spus cum sa fac obiectiunile,a examinat cazul si a spus ca pur si simplu a diminuat valoarea cu nerusinare deoarece se vede limpede ca nu a aplicat acei indici din tabelul buletinului documentar "expertiza tehnica" nr. 103/2007 decat in foarte mica parte.
Un simplu exemplu:"amplasare in zona centrala ultracentrala 50%-200%", mentionez ca imobilul este situat ultracentral ceea ce inseamna ca trebuiau aplicati acesti indici dar expertul desemnat nici macar nu a amintit de asa ceva. Pt a-mi intari cele spuse mai sus ,cu permisiunea dv, trebuie sa intru putin in detalii, anume, in tabelul de indici apar indici de majorare si indici de micsorare a valorii bazei de calcul. Asadar expertul la care am apelat personal mi-a facut urmatoarea demonstratie:a indentificat toti indicii de majorare si micsorare care s-au potrivit cu imobilul in discutie apoi la cei cu majorare a luat minimul valorii indicat de legiuitor iar la indicii de micsorare a luat valoarea maxima si acestea doar pt a demonstra "incorectitudinea" expertului desemnat de instanta. Stiti care a fost rezultatul? Baza de calcul s-a marit cu 285% in timp ce expertul desemnat a indicat un procent total de 50%.
Astfel se explica solicitarea mea din introducerea discutiei prin care ceream modalitatea de aplicare a buletinului documentar "expertiza tehnica" nr. 103/2007
"daca acesti coeficienti se aplica conform tabelului, adica fiecare in parte atunci cand realitatea o impune, sau ramane la latitudinea expertului care aplica doar acei coeficienti pe care el considera ca sunt aplicabili, chiar daca situatia reala sta in alt fel". Intrebare la care nu mi-a raspuns nimeni de specialitate,adica expert.
Multumesc incaodata d-nei avocat si d-lui moderator.
Va rog frumos d-lor experti care vedeti aceasta expunere sa va spuneti parerile, acestea sunt foarte importante pt mine altfel nu as fi apelat la bunavointa si priceperea dv.Tema discutiei vi se adreseaza cu precadere.
Va multumesc anticipat.Stima.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Octombrie 2010
okdaniok, utilizator
Daca vi s-au respins obiectiunile aveati posibilitatea sa solicitati o noua expertiza,efectuata de trei experti si sa solicitati din nou la formularea obiectivelor participarea la efectuarea lucrarii a unui expert -parte.
Aveti aceasta posibilitate procedurala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

“pretul corect” sau “risti si castigi” ... aroky aroky Buna ziua domnilor si doamnelor experti, Ma numesc Trocaru Valerica si in 06 iunie 2008 am intentat un proces de partaj fostului meu sot (sentinta de divort ... (vezi toată discuția)
Evaluare apartament partaj arondoru arondoru Intr-un proces de partaj deschis de mine, instanta a hotarat evaluarea apartamentului cu 4 camere, 3 balcoane si multiple inbunatatiri, ce face parte din masa ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica auto ujiman ujiman Accident rutier cu victime. M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala. A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)