avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj de bunuri si datorii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj de bunuri si datorii

Buna ziua ,
ca rog sa-mi raspundeti
1. Daca am posibilitatatea de a obtine mai mult decat 50% din bunurile cumparate impreuna in timpul casatoriei in conditiile in care pot dovedi cu acte ca veniturile mele erau mai mari decat ale sotului?
2. Cum pot imparti un credit contractat doar pe numele meu in timpul casatoriei dar cu care am cumparat un autoturism si am renovat casa parintilor sotului?


Pentru intrebarea 1 fac urmatoarele precizari:
1. Bunurile (electrocasnice -frigider, masina de spalat, cuptor cu microunde , boiler etc )achizitionate in timpul casatoriei au ramas la fostul sot si facturile prin care au fost achizitionate la fel.
2. Un autoturism a ramas la mine.
3.In timpul casatoriei am facut imbunatatiri la o locuinta care era in proprietatea parintilor lui si nu am facturi pe materialele de constructie
Cel mai recent răspuns: Daniel Coman , Avocat 21:40, 26 Septembrie 2010
Nu aveti cum sa beneficiati de mai mult de 50% din patrimoniu asa cum nu poate nici el toate bunurile o sa se inparta egal la partaj(el televizoru`,dvs frigiderul si tot asa)cel mai bine ar fi sa stabiliti inainte de proces cu sotul ce care cum vreti sa luati altfel daca nu va intelegeti o sa hotarasca judecatorul hotarari cu care nu cred ca o sa fiti de acord cu toate da trebuiesc respectate,deci stabiliti amiabil inainte.Rata la fel o sa se imparta egal la fel cu autoturismul iar cu acea constructie nu aveti cum sa va mai recuperati banii din construire.
Puteti face dovada unei contributii mai mari la dobandirea bunurilor comune,
C.fam prevazand prezumtia contributiei egale a sotilor la dobandirea bunurilor
comune, prezumtie care poate fi rasturnata prin probe.
Imprumuturile dobandite in timpul casatoriei se impart ca si bunurile,
facand parte din pasivul masei de bunuri comune si se suporta de soti
in raport de contributia fiecaruia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces de partaj când unul dintre soți nu a avut venituri pe durata căsătoriei: care sunt procentele de împărțire a bunurilor în acest caz? ComN ComN Buna ziua. Fratele meu a divortat recent de sotia cu care a fost casatorit 6 ani si cu care are un copil de 10 ani si bunuri imobile. Mentionez ca in timpul ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite in timpul casatoriei ContSters98379 ContSters98379 Doi soti au dreptul la jumatate din avere in cazul unui divort? Sau doar dupa 5 ani sotia/sotul are dreptul la jumatate din avere. Si daca de exemplu in ... (vezi toată discuția)
Divort,probleme la partaj,despagubiri,donatie crissy86 crissy86 buna ziua daca se poate as vrea sa aud si parerea dumnevoastra privind urmatoarea problema fratele meu se afla intr un proces de divort cu sotia lui care ... (vezi toată discuția)