avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Un consilier juridic care are o vechime de 10 ani in ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Un consilier juridic care are o vechime de 10 ani in domeniul juridic trebuie sa mai dea examen de intrare in Barou pentrua deveni avocat?

Daca cineva este consilier juridic si are o vechime in domeniu de 10 ani, pentru a intra in avocatura trebuie sa dea examen?
Sau se poate intra fara examen?
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 10:16, 22 Februarie 2013
Art. 16 din Lg. 51/1995 prevede:
(1) Dreptul de primire in profesie se obtine pe baza unui examen, organizat conform prevederilor prezentei legi si statutului profesiei.
(2) La cerere, poate fi primit in profesie, cu scutire de examen:
a) titularul diplomei de doctor in drept;
b) cel care, anterior sau la data primirii in profesia de avocat, a indeplinit functia de judecator, procuror, notar, consilier juridic sau jurisconsult timp de cel putin 10 ani.
Multumesc foarte mult.
Dar alin.2 al acestui articol nu a fost abrogat prin OUG 159/2008?
Conform aceleiasi ordonante de urgenta art.16 are urmatorul continut:"Primirea in profesie se obtine pe baza unui examen la nivel national organizat de UNBR potrivit prezentei legi si Statutului de avocat".

In aceste conditii se mai poate intra fara examen?
a fost declarat neconstitutional in martie 2010

Alte discuții în legătură

Ce vechime trebuie sa aiba un consilier juridic definitiv pentru a intra in barou ca avocat definitiv? monique@ monique@ Cata vechime in profesie trebuie sa aiba un consilier juridic definitiv ( cu examen ) pentru a putea intra in barou cu examen avocat definitiv? (vezi toată discuția)
Intrebare referitoare la baroul bucuresti andabej andabej Sau, mai bine zis, intrebari: 1. In calitate de consilier juridic definitiv cu peste 5 ani vechime pot intra in Barou ca avocat definitiv, dupa sustinerea ... (vezi toată discuția)
Cum devii avocat daca esti consilier juridic? CARMEN_LUCIANA2000 CARMEN_LUCIANA2000 sunt consilier juridic, am 2 ani si 8 luni vechime ca si consilier juridic la o primarie si as vrea sa stiu cum pot deveni avocat. se ia in considerare aceasta ... (vezi toată discuția)