avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ...................URGENT
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

...................URGENT

Am un caz cu un prieten care a fost acuzat de viol.Persoana vatamata i-a cerut o suma de bani pentru a renunta la plangere,bani pe care acesta nu a fost deacord sa ii plateasca.Cazul s-a judecat iar prienul a fost condamnat la inchisoare.A deschis recurs la decizie si este hotarat sa-i achite persoanei respective banii pentru a se impaca.
Intrebarea mea este :se mai poate tinand cont de stadiul actual al procesului(fiind in recurs),in conditiile in care persoana vatamata renunta la plangere procesul sa se incheie...?
Cel mai recent răspuns: Capitan Capitan , Consilier juridic 15:26, 11 Decembrie 2007
art .132 C.pen alin 1 si 2:impacarea partilor in cazurile prevazute de lege inlatura raspunderea penala si stinge actiunea civila
impacarea este personala si produce efecte numai daca intervine pana la ramanerea definitiva a hotararii.
Acesta fiind temeiul de drept al impacarii partilor ,raspunsul la problema dumneavoastra este: impacarea poate interveni in orice faza a procesului penal fie in cursul urmaririi penale ,fie in cursul judecatii,indiferent ca judecata se afla in fata instantei de fond , in fata instantei de apel sau de recurs. Impacati-va cu partea vatamata si aveti grija ca nepronuntarea de catre instanta de recurs asupra acestei cauze de incetare a procesului penal constituie motiv de contestatie in anulare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie urgent de ajutor cocoxxl cocoxxl Am un caz cu un prieten care a fost acuzat de viol.Persoana vatamata i-a cerut o suma de bani pentru a renunta la plangere,bani pe care acesta nu a fost ... (vezi toată discuția)
Impacarea partilor-vatamare corporala marian2oo7 marian2oo7 Buna ziua! As vrea sa stiu cum trebuie sa procedez in cazul impacarii cu partea vatamata? Mentionez ca partea vatamata nu a depus o plangere la politie. Cum ... (vezi toată discuția)
Recurs furt - aplicarea legii mai favorabile, impacarea dumutaadrianred dumutaadrianred Buna, in cazul unui recurs, in cazul unui furt, unde a fost aplicat vechiul cod,la recurs ar trebui aplicata legea favorabila si posibilitatea de impacare? Un ... (vezi toată discuția)