avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire debite
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire debite

buna ziua

am urmatoarea speta sotul contracteaza in timpul vietii , casatorit fiind, mai multe credite, la un mom dat decedeaza, sotia nu a participat in nici un fel la acele credite (nu apare nicaieri semnatura sa); de asemenea defunctul are copii majori. Intrebarea mea este copiii si sotia mostenesc aceste pasive, din cate stiu eu mostenesc si activul si pasivul, dar daca deschid succesiunea si fac renuntare la mostenire mai exista riscul ca creditorul sa deschida actiunea de executare in contra mostenitorilor, si sa castige?

multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:20, 29 Septembrie 2010
buna ziua.
daca mai sunteti in termenul de optiune succesorala-cel de 6 luni de ladata decesului defunctului-puteti da declaratie de renuntare la succesiune/ acceptare sub beneficiu de inventar.
in cazul in care ati depasit termenul de 6 luni, veti declar ca ati ramas strain de succesiune prin neacceptare.
Solutia cu acceptarea mostenirii sub beneficiu de inventar imi pare cea mai optima si recomandabila in cazul dat.
Cred ca daca as reprezenta banca impotriva dvs. ati putea avea probleme daca nu procedati asa.
Si daca as putea eu...ar putea si banca fara mine si cu alti avocati...doar ca nu le-ar fi usor...
Pentru a nu avea batai de cap faceti asa.

avocat Claudiu Lascoschi
multumesc tuturor, inca nu s-a ajuns aici dar mai bine sa sti ce ai de facut in caz ca se intampla ceva rau.
Aveti perfecta dreptate stimata doamna.
In momentele de tristete si deruta puteti lua decizii gresite.
Ar fi interesant sa intrebati un notar cat ar costa o asemenea acceptare a mostenirii sub beneficiu de inventar si mai ales daca ar avea obiectii sa o faca pe motiv ca nu ati avea bunuri de mostenit si daca v-ar face doar renuntarea la mostenire.

avocat Claudiu Lascoschi
o sa ma interesez si la un notar, credeti ca ar refuza sa faca un asemenea act, pe mine cel mai tare ma interesa daca poate fi desfiintata si cat de usor, ca totusi sa ajungi sa te lupti cu o banca nu e usor, stiu ca lucrez in banca, ai acum off topic mare dreptate au oamenii care au dat in judecata bancile, multumesc mult pt raspunsuri si indrumari

Alte discuții în legătură

Obligatiile mostenitorului ContSters219511 ContSters219511 Buna, Deoarece am primit o multime de raspunsuri contradictorii legate de speta de mai jos, ma adresez d-vs cu o speta si o intrebare. Speta: Un fiu unic a ... (vezi toată discuția)
Cine plateste creditul la banca in caz de deces? marinakarina72 marinakarina72 Buna seara,tatal meu a decedat in urma cu doua saptamani si am aflat ca avea un credit la banca de 11 milioane(lei vechi).As dori sa stiu ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)
Parinti decedati Eliza Matei Eliza Matei Buna ziua, ma confrunt cu o problema. Parintii ei au decedat iar ue si fratele meu nu am dezbatut inca succesiunea. Marea noastra problema se refera la ... (vezi toată discuția)