buna seara,o intrebare am si eu...am fost agresata de fostul sot,am un certificat medico legal pe care s-au consemnat 3-4 zile de ingrijiri medicale,am depus plangere penala la politie si zilele urmatoare sunt chemata la sectie sa-mi sustin sau nu plangerea si eventual,in functie de doleanta mea,dosarul sa mearga mai departe,la parchet banuiesc...ce as vrea eu sa aflu este daca eu,pentru a-mi retrage plangerea(oricum voi fi nevoita sa fac asta,din motive destul de bine intemeiate),pot cere o despagubire individului,si fac referire aici la o suma de bani...ar fi ilegal?
cu multumiri
De cele mai multe ori in practica se ajunge la o intelegere intre victima si agresor , evident , o intelegere de ordin financiar, urmata de retragerea plangerii prealabile formulata de catre dvs.Dupa ce veti primi ceea ce doriti de la agresor va puteti deplasa la politie si puteti retrage plangerea, care, asa cum scrie si d-na consilier mai sus , insemna ca renuntati la orice fel de alte pretentii de la agresor.
se pare ca am inteles ce am de facut,acum sa vedem practica:)oricum va multumesc din suflet pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns!seara buna sa aveti!