avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... m-a inselat angajatorul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

m-a inselat angajatorul

Am fost angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata de 8 ore pe zi. Fara sa mi se aduca la cunostinta pe nici o cale, am fost trecuta de la norma intreaga de 8 ore / zi la 2 ore/zi, fara sa-mi fie afectat venitul fizic, fiind platita la negru. De la casa de pensii am aflat ca s-a diminuata contributia mea la fondul de pensii si intrebarea mea este...care este cadrul legal prin care pot acuza si obliga angajatorul sa-mi vireze la bugetul de stat darile aferente contractului initial de 8 ore pe zi, retroactiv? Nu vreau sa-mi fie afectata nici vechimea in munca si nici pensia.

Va multumesc,
Mioara
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 4 Octombrie 2010
freeelis a scris:

ITM-ul nu mai elibereaza copii de pe acte , potrivit unui Ordin al fostului Ministru al Muncii.

Nu cred ca este vorba de o eroare materiala , ci de o infractiune : fals in inscrisuri sub semnatura privata ... in acest caz, se face plangere penala si nu sesizare la ITM.


de la ITM mi s-a comunicat ca diminuarea timpului de lucru de la 8 ore la 2 ore s-a facut doar prin Decizie semnata doar de angajator si nu exista Act Aditional la contractul initial de munca cu semnatura mea. Ce ma sfatuiti sa fac?

Multumesc,
Mioara
In acest caz, singura solutie este actiunea in instanta pentru anularea acelei decizii ... invocati in apararea dvs si art.41 alin.1 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necomunicarea reducerii timpului de lucru! lazealiviu lazealiviu Am urmatoarea problema: in anul 2010, incepand cu luna iulie angajatorul a hotarat micsorarea timpului de lucru de la 8 ore la 4 ore fara instiintarea ... (vezi toată discuția)
Modificare c.i.m. runcan gabriela runcan gabriela buna ziua ,revin cu cateva detalii despre modificarea cim.in luna august am lucrat normal,8 ore/zi pt ca eu nu stiam de trecerea la jum de norma.pe statele de ... (vezi toată discuția)