avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... mercurul si compusii lui
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

mercurul si compusii lui

Cum pot scapa de mercurul si de compusii lui din depozitul unei scoli? Dar de fosforul alb?
Ce firme au dreptul de a distruge aceste substante si in ce conditii?
Mentionez ca aceste substante sunt in laboratorul scolii de foarte multi ani si trebuie sa le distrugem legal caci nu mai avem voie sa le folosim:((
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 00:03, 28 Septembrie 2010
Atentie sporita cu cele 2 substante care reprezinta un real pericol
Mercurul este un exploziv de inalt randament,care in contact cu organismul afecteaza /distruge sistemul hepatic si cerebral
Fosforul alb,nu poate sta liber in natura datorita marii afinitati pentru oxigen
Fata de pericolul care il reprezinta cele 2 substante ,se impune ca unitatea scolara sa desfasoare demersuri concrete catre autoritatea specializata care se ocupa de depozitarea si dezactivarea de substante de acest gen
In cadrul fiecarui consiliu judetean exista un plan de gestionare a deseurilor.
Va trebui sa apelati la consiliul judetean sa va recomande o societate care are ca obiect de activitate preluarea, reambalarea, transportul, depozitarea temporara si neutralizarea/distrugerea deseurilor periculoase.
ynocentta a scris:

Mercurul este un exploziv de inalt randament

:O Entre deux ... mercurul explodeaza cand explodeaza si mamaliga ... poate doreati sa va referiti la fulminatul de mercur ... ma rog, insa mercurul este toxic, foarte toxic.
Intrebarea era insa alta. Cred ca daca sfatul d-lui Tudor nu functioneaza ar trebui sa va adresati fie Garzii de Mediu fie Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protectia muncii - medici si asistente medicale lily1983 lily1983 buna as vrea sa rog sa-mi trimiteti instructiuni de protectie a muncii pentru medici si asistente medicale. Mersi (vezi toată discuția)
Legea obligativitatii vaccinurilor Butiuc Butiuc Buna ziua! Ma preocupa Legea vaccinarii, caci sunt in situatia parintilor care refuza vaccinul, din motive de responsabilitate, nu de \"iresponsabilitate\", ... (vezi toată discuția)
Nssm TomaCotorogea TomaCotorogea Buna ziua, Am si eu o intrebare: prin ce lege sau normativ s-au abrogat NSSM-urile? Eu stiu ca s-au abrogat odata cu legea 319/2006 si HG 1425/2006 dar ... (vezi toată discuția)