avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacerea contractului de munca in cazul mutarii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacerea contractului de munca in cazul mutarii departamentului in alt oras

Salut,

Am cautat pe forum o situatie similara, dar nu am gasit; am nevoie de ajutor.

Lucrez pentru o companie si recent am fost anuntati (departamentul meu) ca urmeaza ca departamentul sa fie mutat in alt oras. Suntem "bineveniti" sa ne continuam activitatea in aceleasi conditii dar in acest alt oras, daca nu dorim acest lucru ni se va desface contractul de munca (motivul legal nu-l stiu, asta va intreb pe voi).

Nu tin cu dintii de postul asta si orium voi pleca, dar dupa cativa ani investiti aiurea in compania asta, ani in care in permanenta am fost tratati ca niste robotei dispensabili , asta ar fi inca un lucru imoral pe care ni-l fac fara ca noi sa putem riposta in vreun fel.

Din punct de vedere legal, poate compania face asta? Pot macar sa-i reclam la ITM?

Am sa verific contractul de munca pe care l-am semnat, cred ca e o prevedere cum ca nu avem voie sa formam un sindicat, asta banuiesc ca nu e ok deloc.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: tana , utilizator 22:31, 12 Decembrie 2007

Da, are voie sa isi mute sediul sau locul de desfasurare a activitatii. Contractul de munca, in cazul in care nu doriti sa va continuati acitvitatea la noul sediu (sau loc de desfasurare al activitatii), se va desface conf. art.65 ( am avut si eu o astfel de situatie). In vechiul cod al muncii , la art.130 era prevazuta clar aceasta situatie ( "c) unitatea se muta in alta localitate, iar persoana incadrata nu accepta sa o urmeze; d) unitatea se muta in alta localitate si are posibilitatea sa-si asigure pe plan local cadrele ")
Dvs. veti beneficia de preaviz de 20 zile lucratoare , in care aveti dreptul de a lucra 4 ore/zi, respectiv o compensatie de min.1 salariu brut de baza....si dreptul la somaj, daca nu va angajati intre timp in alta parte....




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizat- ce drepturi am ? Leutz_bv Leutz_bv Buna ziua ! Eu lucrez la un depozit frigorific Kaufland de 2 ani jumatate , iar astazi am aflat ca din data de 1 Martie nu vom mai lucra din cauza ca depozitul ... (vezi toată discuția)
Modificarea localitatii locului de munca veraioa veraioa Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: Angajatorul meu va muta intreg departamentul in alta localitate dar inca nu stiu daca este vorba de ... (vezi toată discuția)
Schimbarea locului de munca specialist specialist O companie face schimbarea totala a organigramei:modifica denumirea si structura tuturor departamentelor si face si reduceri de personal cu aceasta ocazie prin ... (vezi toată discuția)