avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozitare venituri din activitati independente
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozitare venituri din activitati independente

buna ziua,
apelez la cunostintele dv.pentru urmatoarea problema:
daca sunt agent brokeraj prin contract de mandat pentru incheierea asigurarilor de locuinta ce voi mai plati la stat la finalul activitatii?se plateste doar impozit pe venit sau si celelalte contributii similare salariilor?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 20:28, 28 Septembrie 2010
Impozit pe profit,
Contractul de mandat este un contract incheiat conform Codului Civil.
O.U.G. 82/2010, prevede ca pentru veniturile realizate pe baza contractelor incheiate conform Codului Civil sa se plateasca pe langa impozitul pe venit si contributiile sociale obligatorii (CAS, CASS si Somaj).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de agent,comision,mandat daiu daiu Controversata OUG 82/2010 m-a ,,bagat in ceata,, Veniturile unei persoane fizice ce are un ,,contract de agent asigurari,, cu o societate ce este ... (vezi toată discuția)
Contributie la sistemul de pensii cata8 cata8 Am si eu o intrebare: un salariat la o societate cu un contract de mandat de brokeraj la alta societate ( unde plateste impozitul de 16% si CASS-ul de 5,5 %) ... (vezi toată discuția)
Contributia fnuass pentru presedintele si cenzorul asociatiei de proprietari Mitica49 Mitica49 Buna ziua, Neavand specializare in domeniul financiar-contabil, as dori sa ma lamuriti asupra urmatoarei probleme: notiunea de \"contributie de asigurari ... (vezi toată discuția)