avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere cim

desfaceri cim cf.art.65 CM . as vrea sa stiu daca in situatia in care s-a emis deja o instiintare+decizie prin care salariatul ia act de termenul in care poate opta pt. un post vacant si faptul ca daca refuza postul curge apoi termenul de preaviz (nefiind fixata o data anume la care va avea de fap loc desfacerea cim), ar mai fi nevoie de emiterea unei alte decizii in care sa se specifice data desfacerii efective a cim, dupa ce firma are de acum dovada cu data la care salariatul a primit decizia initiala
Cel mai recent răspuns: nicusan , utilizator 19:41, 29 Septembrie 2010
Nu mai este nevoie;Se fac greseli,am mai vazut la niste societati aceste aberatii;
V-au adus probabil decizia la cunostinta si de la acea data au calculat cele 15 zile de preaviz sau 30 dupa caz.
Corect in decizie trebuie specificata data la care inceteaza ctr de munca si data de la care curge termenul de preaviz si de cate zile de preaviz beneficiaza salariatul
Este o decizie intocmita gresit ... ar trebui sa fie specificat clar durata preavizului, termenul in care salariatul trebuie sa-şi manifeste în scris consimţământul cu privire la locul de muncă oferit si data incetarii c.i.m.

Cred ca este nevoie de emiterea unei alte decizii cu privire la data concedierii.
in decizia initiala au fost precizate si termenul de manifestare a consimtamantului si cel de preaviz.Exprimarea finala a fost de genul "dupa expirarea perioadei de preaviz, contractul individual de muncă va va inceta". De aceea intreb: mai este nevoie de o noua decizie in care sa se specifice data efectiva a desfacerii cim?
Nu este nevoie de o noua decizie de concediere, in acest caz.
multumesc f.f.mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen emitere decizie concediere colectiva nicusan nicusan Daca o societate cu capital maj. de stat doreste sa faca concedieri colective la anumite locuri de munca, incepand cu sf.anului (31.12.2011) la ce data trebuie ... (vezi toată discuția)
Intocmire dispozitie mixer mixer se da urmatoarea situatie: un angajat cu cim nedeterminat pe o anumita functie de ex .contabil da concurs pe un post de director economic si este numit in ... (vezi toată discuția)
Concediere art 61 lit.c Vioreld Vioreld buna ziua. in cazul in care un salariat este declarat inapt fizic/psihic, care sunt pasii de urmat pana la emiterea deciziei de concediere: preaviz (da sau ... (vezi toată discuția)