avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie banca din cauza unei erori de soft
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie banca din cauza unei erori de soft

pe scurt, povestea e cam asa: am avut un cont de salariu la o anumita banca, superoferta, fara nici un fel de comision. in august 2007 mi-am schimbat locul de munca si banca la care primeam leafa lunara si, din neglijenta, nu m-am dus sa-mi inchid contul vechi (cel fara nici un fel de comision). ultimul salariu pe contul vechi l-am primit in sept 2007, un rest de plata (o suma infima vreau sa spun), bani pe care i-am scos rapid. in mai 2010, deci dupa mai bine de 2 1/2 ani, primesc un extras de cont de la "fosta" banca precum le datorez vreo 2300 RON, conditii in care eu n-aveam overdraft, linie de credit etc, deci de unde? Om de buna credinta, ma duc la banca cu pricina, depun o sesizare prin care rog sa mi se explice de unde aceasta datorie dupa atata vreme. Raspunsul a fost, pe scurt, urmatorul: in septembrie 2007 din cauza unei erori de soft soldul meu nu s-a actualizat in baza lor de date, motiv pt care, desi pe 5/9/2007 mi-au intrat in cont 1500 ron, eu am retras in 7/9/2007 1100 ron, dupa care in 10/9/2007 am platit cu cardul 250 ron si tot in 10/9/2007 am retras de la ATM 1300 ron, de unde o datorie de 1150 ron, la care s-a acumulat dobanda. am contesat acest raspuns pe motiv ca nu mi se poate imputa o datorie facuta "din cauza unei erori de soft nerezolvata 3 zile", dupa 2 ani jumatate. saptamana trecuta m-am trezit cu o adresa din partea bancii in care ma anunta ca au vandut creantele unei firme de recuperare incepand cu data de 10/09/2010, deci fix la 3 ani de cand am facut eu presupusa datorie. cat de corect au procedat? din cunostintele mele, o datorie se prescrie dupa 3 ani daca nu a inceput procesul de executare silita. si cat drept au sa-mi impute o datorie, dupa atata vreme, pt un astfel de motiv?
Cel mai recent răspuns: mfulga , utilizator 13:45, 4 Octombrie 2010
chiar nu stie nimeni daca asazisa datorie s-a prescris sau nu?
multumesc anticipat
termenul de prescriptie este de 3 ani. daca acesta s-a implinit si nu v-au actionat in instanta anterior implinirii termenului ori nu au initiat executarea silita, acum demersurilor lor sunt tardive.
exact asta s-a intamplat. fix in ziua in care s-au implinit 3 ani ei au vandut creantele unei firme de recuperare. nu am stiinta de vreo actiune in justitie sau executie silita. sa inteleg ca pasarea problemei unei firme recuperatoare nu impiedica prescrierea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu banca mfulga mfulga Buna ziua, M-am confruntat de curand cu urmatoarea situatie. Pana in septembrie 2007 salariul lunar mi-a fost livrat la o anumita banca. Schimbandu-mi locul ... (vezi toată discuția)
Datorie bancara din cauza unei erori de soft mfulga mfulga Buna ziua, M-am confruntat de curand cu urmatoarea situatie. Pana in septembrie 2007 salariul lunar mi-a fost livrat la o anumita banca. Schimbandu-mi locul ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare - termen de depunere si taxa judiciara Narcis225 Narcis225 Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: Undeva in perioada 2006-2007 (nu mai tin minte data exacta) am incheiat cu o banca un contract de overdraft ... (vezi toată discuția)