avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrare mijloc fix-proiect minimis
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrare mijloc fix-proiect minimis

Buna ziua.In cadrul unui proiect de minimis am cumparat un soft, din valoarea caruia la livrarea softului s-a achitat doar o parte, cu o factura de "rata I conf. contract" , restul fiind achitat la anul.Intrebarea mea este, cum iau in evidenta softul?Pot sa fac fisa mijlocului fix pe valoarea integrala pe baza contractului?Sau fac doar pe valoarea facturii de rata I? Ma poate ajuta cineva cu inregistrarile contabile?
Cel mai recent răspuns: szilzs , utilizator 18:55, 1 Octombrie 2010
Mijlocul fix se ia in evidenta la pretul total. Nu inteleg cum de nu v-au facturat total.
Asa s-a cerut de la MFP, pentru ca anul acesta dau numai o parte din finantare, si ne-au obligat(adica altfel nu acceptau) sa procedam asa.Tocmai de asta m-am incurcat./nu m-am intalnit inca cu situatie de genul.Deci inregistrez pe baza contractului valoarea totala nu valoarea de pe factura?
Va multumesc, de raspunsul prompt.
Eu unul as inregistra valoarea reala (din contract), dupa cum stim in contabilitate primeaza economicul, ori valoarea reala (economica) a MF este cea din contract.
Contul 231 "Imobilizari corporale in curs de executie"
din OMFP 3055/2009/Reglementari Contabile - D IV/CAP. VII Functiunea conturilor/CLASA 2 "Conturi de imobilizari"/GRUPA 23 "Imobilizari in curs si avansuri pentru imobilizari"
Cu ajutorul acestui cont se tine evidenta imobilizarilor corporale in curs de executie.
Contul 231 “Imobilizari corporale in curs de executie” este un cont de activ.
În debitul contului 231 “Imobilizari corporale in curs de executie” se inregistreaza:
– valoarea imobilizarilor corporale in curs de executie facturate de furnizori, inclusiv entitati afiliate sau entitati legate prin interese de participare (404, 451, 453);
– valoarea imobilizarilor corporale in curs de executie efectuate in regie proprie, neterminate (722);
– valoarea imobilizarilor corporale in curs de executie primite ca aport la capitalul social (456).
În creditul contului 231 “Imobilizari corporale in curs de executie” se inregistreaza:
– valoarea imobilizarilor corporale in curs de executie, receptionate, date in folosinta sau puse in functiune (211, 212, 213, 214);
– valoarea imobilizarilor corporale in curs de executie scoase din evidenta (658);
– valoarea imobilizarilor corporale in curs de executie distruse de calamitati (671).
Soldul contului reprezinta valoarea imobilizarilor corporale in curs de executie.

Va multumesc, de raspunsuri. Astazi vine controlul, deci o sa vedem, daca am procedat corect.O sa va impartasesc raspunsul dat si de ei.Va multumesc inca o data.

Alte discuții în legătură

Cont 722 natty1954natty1954 natty1954natty1954 buna ziua ,tin contabilitatea la societate de c-tii administratorul s-a hotarat sa faca o modernizare la depozitul de materiale pe care il detine mai concret ... (vezi toată discuția)
Constructie noua simona12 simona12 firma la care lucrez construieste o cladire noua pt birourile firmei. Doresc sa stiu ce intregistrari contabile se fac pana la definitivarea lucrarilor si ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli amenajare vasile2009 vasile2009 Cum se inregistreaza cheltuielile efectuate cu amenajarea sediului de catre o firma cu contract de comodat? proprietarul este persoana fizica. S-a ... (vezi toată discuția)