avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ASIGURARE OBLIGATORIE LOCUINTA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ASIGURARE OBLIGATORIE LOCUINTA

Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati sa inteleg o problema . Eu am asigurat apartamentul de 5 ani in fiecare an . Acum vine legea si spune ca trebuie sa fac o asigurare obligatorie . Daca eu am asigurare mai trebuie sa o fac si pe cea obligatorie ? Multumesc anticipat pentru ajutor .
Cel mai recent răspuns: cosmin77 , utilizator 13:29, 11 Octombrie 2010
da, din pacate ...in aceeasi situatie ma aflu si eu; din fericire e numai 20 euro...
avocat Cristina Popescu
Pana la expirarea politei de asigurare facultativa pe care o aveti, nu trebuie incheiata polita obligatorie.In termen de 5 zile de la expirare, aveti obligatia incheierii politei de asigurare obligatorie a locuintei, conf. Legii nr. 260/2008, care acopera in limita a 10.000/20.000 EUR , NUMAI riscurile catastrofice,dezastre naturale(cutremur, alunecari de teren, inundatii ca fenomene naturale) si NUMAI pentru locuinta, nu si pentru dependinte independente constructiv sau cladiri cu alta destinatie, nici pentru bunurile mobile(continut).
Pentru restul riscurilor si cladirilor cu alta destinatie, puteti incheia polite facultative complementare sau distincte (dupa caz)
Daca este obligatorie nu avem ce face. Dupa expirarea actualei polite , o puteti reinnoi si ea va avea o fransiza , in cazul dv , de 20.000 euro pt riscurile catastrofice (inundatii, alunecari de teren si cutremure), la care se va adauga polita PAD( cea obligatorie)
Pana cand mai putem incheia aceste asigurari fara a fi amendati?
15 ianuarie, dar e cazul sa va grabiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare locuinta vmdm vmdm Ce se intampla daca deja am asigurata locuinta? Mai trebuie sa platesc si asigurarea obligatorie?In acest caz,daca s-ar intampla ceva,as fi despagubit din doua ... (vezi toată discuția)
Lamurire asigurare obligatorie(pad) vs asigurare facultativa phoenix13 phoenix13 salut, am o asigurare facultativa (a trebuit sa o fac pt programul prima casa) in care printre riscurile asigurate se afla si in caz \\"inundatii, ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintelor dellux dellux Daca am incheiat o asigurare facultativa a locuintei de 17 euro trebuie sa am si asigurarea obligatorie PAD ? (vezi toată discuția)