avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare locuinta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare locuinta

Ce se intampla daca deja am asigurata locuinta? Mai trebuie sa platesc si asigurarea obligatorie?In acest caz,daca s-ar intampla ceva,as fi despagubit din doua locuri??????????
Eu cred ca nu.
Concret,eu am asigurata locuinta de 10 ani,cu o polita care acopera si riscurile din asigurarea obligatorie;deja am reduceri ,avand in vedere vechimea asigurarii!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 15:56, 1 August 2010
Daca aveti asigurare facultativa nu va trebui sa o faceti si pe cea obligatorie. Nu e ca la autoturisme, unde, chiar daca ai Casco, e obligatoriu sa faci RCA.
Asigurarea facultativa se va consuma asa cum ati facut-o, iar reinnoirea ei o veti face doar pentru evenimentele care exced cutremurele, inundatiile si alunecarile de pamant, cum ar fi explozii, incendiu, inundatii in interiorul a locuintei etc.
Cele doua feluri de asigurare vor fi complementare.
Raspunsul primit este corect in sensul ca :
Pana la data expirarii politei facultative pe care o aveti, nu trebuie sa faceti si asigurarea obligatorie.La expirare, asiguratorul dv. fa reinnoi polita astfel:
-ori cu o fransiza de 10000E/20000E privind riscurile catastrofice (cele acoperite prin polita obligatorie pt. cladiri)
- ori o polita care va acoperi numai riscurile generale ( pentru cladire), restul (catastroficele) fiind acoperite de polita obligatorie, + un supliment pentru diferenta in plus (de la 10000/20000E) pana la valoarea acceptata de asigurator
Oricum polita obligatorie trebuie incheiata.
In caz de eveniment produs, daca este catastrofic, este platit de polita obligatorie,in limita sumei de 10000/20000E,diferenta pana la valoarea reala fiind platita pe polita facultativa, daca este general/special si este acoperit de polita facultativa (explozie,incendiu,inundatie apa din conducte,etc.) se plateste de catre asiguratorul politei facultative.
ATENTIE: Bunurile mobile (continutul) nu se asigura pentru riscurile catastrofice, decat pe polita facultativa, ele nefiind acoperite de polita obligatorie.
Ultima modificare: Duminică, 18 Iulie 2010
nucu$, utilizator
Intrebarile mele ar fi:
- daca eu am asigurare la o societate care nu face partea din "cei 13 din lista" si in blocul meu vine o alta societate de asigurari, eu cum va trebui sa procedez?
- reglementarile-cadru C.S.A. au aparut? Si daca da, unde le putem citi?
Asigurarea obligatorie o faceti la una din cele 13 societati acreditate pt PAID iar celelalte riscuri la asiguratorul pe care il agreati dv. Reglementarile au aparut si puteti sa mergeti la oricare asigurator " din lista" sa va documenteze.

Alte discuții în legătură

Asigurare obligatorie locuinta artur1971 artur1971 Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati sa inteleg o problema . Eu am asigurat apartamentul de 5 ani in fiecare an . Acum vine legea si spune ca trebuie sa fac o ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta milady2611 milady2611 Buna ziua, Ma puteti ajuta cu un raspuns? Daca am platit asigurarea obligatorie pt locuinta in septembrie, cand nu puteam incheia asigurarea facultativa ... (vezi toată discuția)
Polita asigurare gabi4d gabi4d Buna ziua, Acum 7 ani ,odata cu racordarea la gaz metan ,am incheiat o polita de asigurare a apartamentului contra ... (vezi toată discuția)