avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... comision redenumit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

comision redenumit

care lege spune ca se pot redenumi comisionale, de ex: comisionul de risc/de monitorizare credit se redenumeste in comision de administrare credit
Cel mai recent răspuns: liviklivik , utilizator 19:07, 28 Septembrie 2010
Nu exista asemenea lege.Bancile incaseaza comisionul de risc sub titlul de comision de administrare credit pentru a se conforma O.U.G nr.50/2010 privind contractele de credit.
liviklivik a scris:

care lege spune ca se pot redenumi comisionale, de ex: comisionul de risc/de monitorizare credit se redenumeste in comision de administrare credit


nu e lege care "spune" asa ceva. exista insa lege care elimina anumite comisioane si interzice marirea altora. se pare ca degeaba...

comisionul de risc trebuie eliminat, asa cum reiese din art. 36 din OUG 50/2010. marirea comisionului de administrare prin includerea comisionului de risc (redenumit!) reprezinta o incalcare a OUG 50/2010(vezi art. 35, alin. 1 care interzice majorarea comisioanelor agreate initial).
am fost astazi la banca cu oug 50 in brate si cu temele facute cat de bine am stiut eu, am citit si recitit oug. cand am intrebat ofiterul de credite de ce am in graficul de rambursare comision de adinistrare, din moment ce eu l-am platit deja atunci cand am luat banii de la ei in 2008, mi-a raspuns ca comisionul de monitorizare credit s-a redenumit in comision de administrare. am intrebat care lege, unde scrie asa ceva, iar jurista bancii mi-a spus ca exista in oug la sectiunea comisioane redenumiri - nu exista!! eram curioasa sa stiu, si va multumesc pentru raspuns.
de asemenea, acum mi se spune ca nu mai exista comisionul de administrare cont (3ron) care nu este trecut in contract dar care era trecut in oferta!!! si am ramas masca, intreband de cand o oferta are aceeasi valoare ca si un contract, deoarece nu am semnat nici eu nici ei oferta si nu am fost instiintata de forma legala de acest lucru !!!
am uitat sa va spun ca am facut notificare la respectivul act, care are ca moneda RONul, e adevarat ca mi-au dat numar de inregistrare si astept. alte bancii nu dau nici actele aditionale la semnat, ba mai mult ofiterul de credite te ameninta ca chiar daca nu esti de acord, tot ca ei o sa iasa.

ce e mai rau, e ca si marja, care cf oug50 trebuie sa raman fixa pe toata derularea creditului, a crescut cu 1.79% iar ofiterul de credite a motivat ca indicele bancii (pe care el nu-l consider treaba mea ca a scazut/crescut) + marja (care a crescut) trebuie sa fie egal cu dae pe care o aveam in contract. ceea ce iarasi incalca prevederile oug.50

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision risc bancar antonia18 antonia18 Am primit de la Volksbank, o adresa oficiala prin care sunt chemata la banca pentru semnarea unui act aditional la un contract ipotecar pe 25 ani in care mi se ... (vezi toată discuția)
Oug 50/2010 si introducerea unui nou comision neprevazut in contract T.O. T.O. OUG 50/2010 s-a vrut a avea intentii bune, dar pe unii debitori i-a faultat. Eu m-am pricopsit cu un comision nou pe care nu il aveam in contractul initial. ... (vezi toată discuția)
Comision de risc paul_anita paul_anita As dori sa deschid proces impotriva bancii care refuza sa elimine in conformitate cu OG 50/2010 comisionul de risc din contractul de credit. Ce fel de actiune ... (vezi toată discuția)