avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita - poate fi oprita?
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita - poate fi oprita?

se poate legal opri o executare silita
Da, prin contestatia la executare se poate face contestatie impotriva executarii silite precum si impotriva oricarui act de executare silita. Aceasta contestatie se introduce la instanta de executare,care poate suspenda executarea.
Termenul in care trebuie introdusa contestatia este de 15 zile de la data la care:
a) contestatorul a luat cunostinta de actul de executare pe care-l contesta sau de refuzul de a indeplini un act de executare;
b) cel interesat a primit, dupa caz, comunicarea ori instiintarea privind infiintarea popririi. Daca poprirea este infiintata asupra unor venituri periodice, termenul de contestatie pentru debitor incepe cel mai tarziu la data efectuarii primei retineri din aceste venituri de catre tertul poprit;
c) debitorul care contesta executarea insasi a primit somatia ori de la data cand a luat cunostinta de primul act de executare, in cazurile in care nu a primit somatia sau executarea se face fara somatie.
Ultima modificare: Marți, 28 Septembrie 2010
Florea Ana-Maria Cabinet de Avocat , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie executare iubaretul iubaretul se poate depune contestatie la executare dupa 6 luni de cand a inceput executarea silita(poprire) ? (vezi toată discuția)
Contestatie la executare pe salariu cris_deo cris_deo buna seara .ma pot adresa cu contestatie la executare si daca hotararea in vederea retinerii sumei din salariu a fost data in noiembrie 2009? nu am fost de ... (vezi toată discuția)
Este in termen? wap54 wap54 Am executat ANRP si am primit banii pe legea 290/2003 in cont, dar ANRP ne face contestatie la executare, notificarea executoarei a fost in data de 18.05.2010, ... (vezi toată discuția)