avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie la executare pe salariu
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie la executare pe salariu

buna seara .ma pot adresa cu contestatie la executare si daca hotararea in vederea retinerii sumei din salariu a fost data in noiembrie 2009? nu am fost de acord cu aceasta retinere dar nu am stiut cum se poate lupta impotriva ei.
Cel mai recent răspuns: cris_deo , utilizator 22:01, 7 Aprilie 2009
Cum in noiembrie 2009 ? ... cred ca este o eroare de scriere ;)

Potrivit art.401 c.proc.civ.:
(1) Contestaţia se poate face în termen de 15 zile de la data când:
a) contestatorul a luat cunoştinţă de actul de executare pe care-l contestă sau de refuzul de a îndeplini un act de executare;
b) cel interesat a primit, după caz, comunicarea ori înştiinţarea privind înfiinţarea popririi. Dacă poprirea este înfiinţată asupra unor venituri periodice, termenul de contestaţie pentru debitor începe cel mai târziu la data efectuării primei reţineri din aceste venituri de către terţul poprit;
c) debitorul care contestă executarea însăşi a primit somaţia ori de la data când a luat cunoştinţă de primul act de executare, în cazurile în care nu a primit somaţia sau executarea se face fără somaţie.
...
in noiembrie 2008 s-a dat hotararea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing auto Radu Mihai Radu Mihai In anul 2008 am luat un automobil in leasing.Dupa unele neintelegeri cu firma respectiva,am intirziat cu plata si am predat masina in 2009.Dupa vreo vreo 7 ... (vezi toată discuția)
Încuviintare executare silita. bogosianu bogosianu Care este termenul în care deditorul poate face contestatie la încuviințarea de executare silită? Dacă deditorul refuză executarea silită care este ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua, Care este termenul limita pentru a introduce o contestatie in anulare impotriva unei decizii pronuntata in 2 iunie la litigii de munca Va ... (vezi toată discuția)