avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adeverinta interetinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adeverinta interetinere

Buna tuturor,

Ma numesc Alexandru si am cumparat un apartament scos la licitatie , prin urmare dupa 3 luni aflu ca fostul proprietarul nu si-a platit PENALITATILE la asociatia de locatari .
Vereau sa-mi instalez o centrala permica,proiect gaz si am nevoie de o adeverinta de la asociatie precum nu am datorii.
Cei de la asociatie nu vor sa-mi de-a adeverinta ,cica toate datoriile i-mi revin mie.
Cu ce ocazie?

Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 14:26, 1 Octombrie 2010
Din proprie experienta va spun ca nu cred sa reusiti sa evitati plata acestor penalitati. Nici eu nu am reusit, mai ales ca eram si in criza de timp; mai mult, fostul proprietar, si la aceasta data (dupa 10 ani), apare la "Evidenta populatiei" cu acelasi domiciliu :(. Nu au reusit sa-l gaseasca nici bancile (care ma gaseau pe mine!) nici sectoristul ...
Am renuntat la ideea de a mai recupera ceva.
Daca nu va grabiti puteti incerca sa va "certati" cu asociatia si cu fostul proprietar. Din punctul meu de vedere asociatia de proprietari poarta principala vina a existentei penalitatilor pe lista de plata, dupa vanzarea apartamentului.
SUCCES!

albertokurtyan a scris:

Conform legii 270/2008, PROPRIETARUL (curent) este obligat sa achite toate cheltuielile de intretinere. (penalitati sau alte cheltuieli)
Insa, va puteti indrepta ulterior impotriva fostului proprietar pentru despagubiri.

Alberto Kurtyan

Adica legea L. nr.270/07-11-2008
LEGE pentru modificarea Legii nr. 17/2000 privind asistenţa socială a persoanelor vârstnice =D>
Daca tot veniti cu legi macar indicati-le corect.

Completare:
Dar pana veniti cu legea poate ne puteti explica, dat fiind faptul sa sunteti tocmai avocat.
Datoriile catre asociatie le are persoana Zaharia Trahanache (vechiul proprietar) si nu persoana Nae Catavencu noul proprietar.
Asociatia de proprietari daca vrea sa recupereze datoriile trebuie sa se adreseze instantei, deschizand unde proces persoanei de la care doreste recuperarea banilor.

E..., daca paratul e Nae Catavencu, noul proprietar, acesta vine pur si simplu cu actele de proprietate, unde scrie ca el este proprietar de la data de 01-01-2010 si ca a cumparat apartamentul fara datorii catre asociatia de proprietari.
Iar pe perioada 01.01.2008-30.12.2008, perioada pentru care se datoreaza acele datorii, el nu era proprietar, deci nu el este purtator al acestora.
Care instanta ii va da castig de cauza asociatie de proprietari in acest caz?

PS. Nu ma pricep la treburi avocatesti insa cred ca nici nu se poate deschide proces intr-un astfel de caz.

Completare2:
Din ce stiu eu, persoana este purtatoare de datorii si nu apartamentul, si asta numai daca este responsabila pentru ele.
Iar responsabilitatea lor nu s-a transferat prin actul de vanzare cumparare.

Ultima modificare: Vineri, 1 Octombrie 2010
grandanat, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari care apar dupa 3ani tutu? tutu? In data de 22.11.2006 am cumparat un apartament,care nu avea datorii.Asociatia de proprietari a afisat la 22.01.2010, penalitati in valoare de 1200lei ... (vezi toată discuția)
Adeverinta chris31 chris31 Buna seara!!!!am luat un apartament prin licitatie,cu datorii la administratie(datorii ale vechiului proprietar),iar acum imi trebuie adeverinta de la ... (vezi toată discuția)
Apartament scos la licitatie fara consultarea asociatiei de propietari cgugoasa cgugoasa Sunt presedintele unei asoc. de propietari: Propietarul unui apartament a disparut din locuinta de 2 ani, vecinii spun ca ar fi plecat cu familia in Italia; ... (vezi toată discuția)