albertokurtyan a scris:
Conform legii 270/2008, PROPRIETARUL (curent) este obligat sa achite toate cheltuielile de intretinere. (penalitati sau alte cheltuieli)
Insa, va puteti indrepta ulterior impotriva fostului proprietar pentru despagubiri.
Alberto Kurtyan
Adica legea L. nr.270/07-11-2008
LEGE pentru modificarea Legii nr. 17/2000 privind asistenţa socială a persoanelor vârstnice =D>
Daca tot veniti cu legi macar indicati-le corect.
Completare:
Dar pana veniti cu legea poate ne puteti explica, dat fiind faptul sa sunteti tocmai avocat.
Datoriile catre asociatie le are
persoana Zaharia Trahanache (vechiul proprietar) si nu
persoana Nae Catavencu noul proprietar.
Asociatia de proprietari daca vrea sa recupereze datoriile trebuie sa se adreseze instantei, deschizand unde proces
persoanei de la care doreste recuperarea banilor.
E..., daca paratul e Nae Catavencu, noul proprietar, acesta vine pur si simplu cu actele de proprietate, unde scrie ca el este proprietar de la data de 01-01-2010 si ca a cumparat apartamentul fara datorii catre asociatia de proprietari.
Iar pe perioada 01.01.2008-30.12.2008, perioada pentru care se datoreaza acele datorii, el nu era proprietar, deci nu el este purtator al acestora.
Care instanta ii va da castig de cauza asociatie de proprietari in acest caz?
PS. Nu ma pricep la treburi avocatesti insa cred ca nici nu se poate deschide proces intr-un astfel de caz.
Completare2:
Din ce stiu eu,
persoana este purtatoare de datorii si nu
apartamentul, si asta numai daca este responsabila pentru ele.
Iar responsabilitatea lor nu s-a transferat prin actul de vanzare cumparare.