avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... In prag de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

In prag de divort

As dori si eu sa ma ajutati cu o parere,,,,,
Suntem in prag de divort,si as vrea sa stiu daca locuim in apartamentul mamei mele de 7 ani si s-au facut niste imbunatatiri in apartament,sotul ce drepturi are?poate sa ceara sa i se achite aceea investitie ,,,, in ce cota parte? Avem bunuri care ar compensa aceasta investitie,,,,dar el vrea totul,,,,,Oare mama mea poate sa ceara chirie retro daca nu se v-a putea ajunge cu el la o intelegere si v-a vrea totul pt el?Este razbunator si v-a incerca sa sa faca tot posibilul pt a ma distruge .Cum sa procedez.....?
Cel mai recent răspuns: angelabernadt , utilizator 08:58, 29 Septembrie 2010
Sotul dvs doreste destul de multe insa va obtine doar ceea ce prevede legea (si de ce nu, si bunul simt).
Pentru imbunatatirile aduse apartamentului in care a locuit sotul dvs are un drept de creanta. Practic acest drept corespunde sporului de valoare adus apartamentului. Pentru a beneficia de acest drept sotul dvs ar trebui sa faca dovada cu inscrisuri (facturi, chitante, bonuri contracte, etc) ori cu martori ca in apartamentul mamei dvs s-au efectuat anumite imbunatatiri. Apoi se va determina o cota de 50% din valoarea acestor imbunatatiri (deoarece ati participat impreuna) iar din acestea se vor scadea uzura pentru ca de imbunatatiri a beneficiat si sotul dvs.
Pentru celelalte bunuri (autoturisme, mobile, aparatura electronica s.a.m.d.) va trebui sa se faca dovada ca au fost achizitionate in timpul casatoriei si se vor putea imparti in natura in cota de 50% potrivit invoielii dintre dvs ori prin hotararea judecatoreasca.
Mama dvs nu poate acum sa ceara o chirie retroactiv dar va putea sa ceara compensatii pentru uzura apartamentului, probabil ca si intervenient in interes propriu intr-un proces de partaj.
Multumesc frumos pentru raspuns!!!! Imi este de mare ajutor.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort BCF BCF Buna ziua Acum o luna am divortat pe cale amiabila, la starea civila. Acum intampin probleme cu privire la separarea de fostul meu sot. Inainte de casatorie ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobândite în timpul căsătoriei Celia887 Celia887 Împreună cu soțul meu am cumpărat,prin credit ipotecar, o casa in care locuim. El a avut venit stabil tot timpul, eu am fost 4 ani in ccc și am avut ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort prin mediere ioanavianu ioanavianu divortata de 6 luni..partaj pt investitii aduse imobilului proprietatea mamei mele prin mediere..fostul sot nu doreste 1/2 din investitia facuta in timpul ... (vezi toată discuția)