avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cand se depune actiunea succesorala judecatoreasca?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cand se depune actiunea succesorala judecatoreasca?

Buna dimineata, am revenit cu acelasi subiect...Este adevarat ca daca depui in instanta actiunea succesorala in primele 6 luni de la decesul parintelui ai mai multe avantaje? La costuri ma refer...
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:25, 29 Septembrie 2010
nu.
succesiunea trebuie dezbatuta in termen de 2 ani de la decesul defunctului pentru a nu plati impozit aferent transferului de proprietate.
Succesiunea trebuie dezbatuta la un notar public din circumscriptia judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu.

In cazul in care mostenitorii nu se inteleg asupra calitatii sau a bunurilor din masa succesorala, notarul public suspenda dezbaterea succesiunii si indruma succesibilii spre instanta de judecata.
Nu, pentru ca taxa de timbru de 3% din valoarea masei succesorale este aceeasi indiferent de momentul depunerii actiunii la instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie succesiune Hamann Hamann Buna ziua, spuneti-mi va rog ce solutie/solutii as avea in urmatorul caz: -ar fi vorba de o masa succesorala de un teren 10 ha si un imobil ... (vezi toată discuția)
Succesiune laurca laurca as dorii daca se poate o clarificare daca in perioada de 6 luni nu se deschide succesiunea ,unul dintre ce-i 3 care suntem trecuti pe testament,ne doreste ... (vezi toată discuția)
Succesiune buhum buhum in urma cu 2 saptamani tatal sotului meu a decedat mama si fratii vor sa inceapa succesiunea,cum se fae aceasta ? se apeleaza la un notar ? si pana la ce ... (vezi toată discuția)