avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlul de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlul de proprietate

Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu o problema.
Eu si prietenul meu ( viitor sot) vrem sa ne luam un apartament prin programul prima casa. Dar contractul de credit cu banca il face prietenul meu pe numele lui, pentru ca el se incadreaza cu salariu si vechimea munca in barem, eu neavand vechimea necesara la locul de munca. Antecontractul de vanzare cumparare cu vanzatorul il face pe numele lui. Ce pot face eu in acest caz, pentru ca as dori sa fie bunul amandurora, sa avem acelasi drept asupra lui. Char daca ne casatorim in viitor, eu vreau sa fiu in siguranta, daca se intampla orice altceva sa nu risc sa fiu data afara din apartament. Se poate sa ne trecem inca de la inceput pe tiltul de proprietate amandoi in acelasi timp, chiar daca creditul prima casa cu banca il face doar pe numele lui?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: RoseDanielle , utilizator 11:37, 29 Septembrie 2010
In primul rand ante contractul nu este contract.

Daca va casatoriti pana la semnarea definitiva a contractului de vanzare-cumparare in care veti figura si dvs, atunci apartamentul devine bun comun, necontand ca acel credit cu banca este facut doar de domnul.

Multumesc pt raspuns. Dar suta la suta sigur este ca noi nu ne vom casatori pana la semnarea actelor de proprietate ci peste un an sa zic. Actele de vanzare cumparare se vor semna in cel mult 2 luni. De asta stau ingrijorata.Ce pot sa fac ca sa ma pun la adapost? Sa insist sa ma trec pe titlul de proprietate al imobilului alaturi de el daca se poate sau se poate fac altceva? Practic el ia banii de la banca pe numele lui.Eu o sa contribui la plata ratelor lunare. Dar vreau sa fiu in siguranta. Eu de ex nu prea ma inteleg cu viitorul socru si nu pot sta linistita daca nu apare numele meu pe niciun act de proprietate, pentru ca la o adica ma poate da afara din casa chiar daca sunt sotie pt ca e bun dobandit inainte de casatorie.
avand in vedere ca si dvs o sa suprtotati ratele lunare pentru achizitionarea cestei casa, puteti semna amandoi contractul de vanzare-cumparare, nefiind casatoriti, astfel ca deveniti impreuna coproprietari ai apartamentului.
Multumesc pentru raspunsul promt. Deci am tot dreptul ca sa semnez impreuna cu el actul de vanzare-cumparare pentru a deveni coproprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare-cumpare Corina_c Corina_c Buna ziua, Am o nelamurire si pana acum nimeni nu a stiut sa imi spuna exact ce putem face. Impreuna cu prietenul meu luam un credit pt. Prima casa, el este ... (vezi toată discuția)
Nu sunt casatorit dar vreau sa cumpar prin programul prima casa impreuna cu prietena mea un apartament care sa fie pe numele amandarora marinelcristian marinelcristian Vreau sa cumpar un apartament cu prietena mea prin prima casa dar banca imi da doar pe numele meu pt ca nu suntem casatoriti. Se poate face o conventie civila ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate prima casa ContSters143842 ContSters143842 Mentionez ca nu sunt casatorita dar prietenul meu doreste sa achizitioneze un apartament prin programul Prima Casa inainte de casatorie.As dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)