avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imposibilitate plata credite...este posibila ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imposibilitate plata credite...este posibila compensarea cu drepturi litigioase?

Buna ziua , ca multi alti am facut mai multe credite de nevoi personale la mai multe banci in 2007-2008 acum am ajuns in imposibilitate de a mai plati .Precizez ca pe niciunul nu l-am garantat cu nimic . As avea o posibila rezolvare pentru aceasta problema dar nu stiu daca e posibil asa ceva sau legal nu avem nimic pe numele nostru dar eu am o datorie de incasat dar nu am posibilitatea financiara sa deschid un proces sa o recuperez , as putea sa ma duc la banca sa le ofer drepturile litigioase in contul datoriei ?
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 22:22, 30 Septembrie 2010
Buna ziua,
Aveti posibilitatea sa optati pentru restructurarea creditului, insa acest pas implica si ceva costuri (comision de restructurare).
Restructurarea unui credit presupune, in principiu, prelungirea contractului de creditare cu 9 sau 12 luni, timp in care dvs. nu veti achita nimic, iar ratele si dobanzile aferente vor fi recalculate, intocmindu-se un nou grafic de rambursare.
Nu,nu puteti realiza aceasta actiune.

andymaurul
Bancile comerciale nu procedeaza la restructurarea sau rescadentarea unui credit restant, intrucat se percep penalitati de intarziere care se calculeaza pe numar de zile de intarziere si suma neplatita. O dobanda restanta atrage penalitati de neplata si nu poate fi retransformata in dobanda curenta. Rescadentarea creditului este posibila numai dupa ce, componenta restanta va fi fost platita. Ar fi trebuit sa va adresati bancii la momentul cand, ati intrat in colapsul financiar de care vorbiti si nu atat de tarziu, dupa ce restantele sau acumulat.
Chiar daca aceste credite sunt negarantate, dvs, prin intarzierile la plata, ati fost raportata la BC drept client rau platnic. Din acest eveniment rezulta, pe viitor, imposibilitatea contractarii altor credite bancare, indiferent de natura lor. Este practic imposibil ca, banca sa accepte preluarea creantei dvs asupra sumei pe care o veti incasa, nu se stie cand. Deci, va sfatuiesc sa incercati negociere cu banca sau bancile respective, privind o eventuala modalitate de solutionare a reesalonarii platii restantelor, in sens de a va fi organizate la plata pe scadente si ulterior o rescadentare a creditului ramas in sold.
Sigur nu se poate , nimeni nu se complica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca platesc doar jumatate din rata???? NICU LUCAN NICU LUCAN din cauza problemelor financiare scazute,ma vad nevoit sa platesc rata la jumatate,ce probleme pot avea???????? banca nu ma ajuta sub nici o forma,nu am gasit ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate plata rata banca boby_bt boby_bt Sunt in imposibilitate de a-mi achita ratele la banca. Banca nu-mi aproba reesalonare. Ce ar trebui sa fac? Multumesc (vezi toată discuția)