avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Pragul minim care este?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Pragul minim care este?

Care e pragul minim pentru a cere falimentul unei firme. Adica pentru a declansa procedura de insolventa. M-am uitat in legea 85/2006, reepublicata in 2010 si la art. 3 arata ca este totusi 10.000 RON.
Am auzit ca ar fi 30.ooo RON.
Care este realitatea si in ce articol este scris?
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 21:50, 29 Septembrie 2010
12. valoare-prag reprezintă cuantumul minim al creanţei, pentru a putea fi introdusă cererea creditorului. Acesta este de 45.000 lei, iar pentru salariaţi, de 6 salarii medii brute pe economie/pe salariat;
Valoare modificata prin Legea nr. 169/2010.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Septembrie 2010
dgnConsulting, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tot despre insolventa Olga67 Olga67 Exista un plafon al datoriilor unei firme pana la care sau de la care se poate cere intrarea in insolventa?Exista cumva o ordonanta data de curand in acest ... (vezi toată discuția)
Neplata furnizor b_nvalentin b_nvalentin Buna..Am o societate si am datori la un furnizor de 76.000 lei care nu ii pot plati (nu am emis file cec sau bilete sunt simplu facturi catre mine).Firma nu ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre insolventa si faliment redstyle redstyle buna ziua! avem o societate care a fost bagata in insolventa ptr suma de 1 mil vechi ..procesul abia s-a incheiat ..iar acum in urma recursului sentinta a ... (vezi toată discuția)