avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufruct

speta:
contract de v-c cu clauza de intratinere+ uzufruct viager. unul din uzufructuari moare. eu ca si cumparator pot sa beneficiez de cota de 50% din uzufruct? in concret, cum? se imparte folosinta sau cum?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 18:33, 30 Septembrie 2010
Din punctul meu de vedere nu. Cei doi, presupun soti, si-au retinut uzufructul in favoarea lor pana la decesul ambilor......
La decesul unuia dintre uzufructuari, acest drept nu se transmite prin mostenire nimanui, se radiaza din Cartea funciara. In principiu capatati deplina proprietate pe acea jumatate de uzufruct!
...si eu zic ca se restrange...veti fi deplin proprietar pe 1/2 si nud proprietar pe 1/2...
nu m-am exprimat eu clar. asa este uzufructul se stinge, in ceea ce-l priveste pe cel care a decedat.asta inseamna ca eu as ramane deplin proprietar pe jumatate, si nud proprietar pe cealalta jumatate?
aandra, iti recapeti toate drepturile dupa radierea dreptului de uzufructului din CF dupa decesul uzufructuarului, in rest rest iti pastrezi acel drept de nud proprietar.!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager popaanutza popaanutza Buna ziua,am o intrebare. Am facut un uzufruct viager pentru sotul mamei mele pe casa mea proprietate personala.El are in acest moment cancer in stadiu ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager ginaginginel ginaginginel Buna ziua detin o parte de proprietate ce a apartinut parintilor mei o parte eu ,cealalta parte fratele meu,ambele cu uzufruct viager,parintii au locuit la ... (vezi toată discuția)
Încetare uzufruct viager prin decesul uzufructuarului Gab1234 Gab1234 Am cumpărat un imobil cu clauză de uzufruct viager de la un fost nud proprietar. Unul dintre cei doi uzufructuari a murit după ce am cumpărat imobilul iar ... (vezi toată discuția)