avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufruct viager

Buna ziua,am o intrebare.
Am facut un uzufruct viager pentru sotul mamei mele pe casa mea proprietate personala.El are in acest moment cancer in stadiu terminal.Vreau sa stiu daca in urma acestui uzufruct,copilul sau (din casatoria anterioara) are vreun drept.Cum se stinge acest uzufruct dupa moartea sotului mamei.
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: popaanutza , utilizator 15:51, 30 Iunie 2016
la decesul uzufructuarului , uzufructul de radiaza de la cartea funciara cu o copie legalizata a certificatului de deces al acestuia.
Inteleg ca dvs. sunteti nud proprietar iar sotul mamei dvs. este uzufructuar.Copilul (dintr-o alta casatorie) nu are nici un drept in legatura cu acest contract de uzufruct viager,uzufructul se stinge pe cale principala prin moartea uzufructuarului[Art.746(1)a) NCC),ca atare la moartea sotului mamei dvs.se consolideaza dreptul dvs de proprietar, adica din nud proprietar deveniti proprietar cu drepturi depline(posesie,folosinta,dispozitie).
Va multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de propietate in caz de executare silita... calinoiualexandru calinoiualexandru Titularul unui contract de vanzare-cumparare, pentru un apartament, este fiul,iar mama are dreptul de uzufruct viager, fiul este un derbedeu care a acumulat ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a intra in posesia unei proprietati de contract de uzfruct Iiona Iiona As vrea sa aflu daca pot intra in posesia unei parti din contractul de uzufruct viager,deoarece unul dintre sotii uzufructuari a decedat si care este ... (vezi toată discuția)
Uzufruct aandrra aandrra speta: contract de v-c cu clauza de intratinere+ uzufruct viager. unul din uzufructuari moare. eu ca si cumparator pot sa beneficiez de cota de 50% din ... (vezi toată discuția)