avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CM RETINUT DIN CO
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CM RETINUT DIN CO

As dori sa-mi spuneti cum se interpreteaza art.140 alin 2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil, este prevăzută în contractul individual de muncă şi se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.
daca puteti sa-mi spuneti daca angajatorul poate scadea zilele de concendiu medical din zilele de concediu de odihna, in cazul in care salariatul are mai mult de 30 de zile de concediu medical.adica
la 30 zile cm se scad 1.75 zile de co
Cel mai recent răspuns: ana gabriela , utilizator 15:35, 18 Decembrie 2007
timpul efectiv lucrat nu include si perioada de CM, asa ca, la calculul CO, se va aplica regula de 3 simpla pt a se stabili de cate zile de CO va beneficia salariatul.
nu stiu daca 1,75 zile este un rezultat corect, nu ne-ai precizat la cate zile de CO are dreptul salariatul respectiv.
salariatul are dreptul la 21 de zile co,dar a avut 60 de zile de c medical iar angajatorul ii calculeaza la timp efectiv lucrat adica fara cele 60 de zile de cm

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co vs. cm mony mony Credeti ca este legala o clauza inclusa int-un contract colectiv de munca prin care se stabileste ca orice zi de concediu medical ce trece peste 30 zile se ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna redus functie de zile concediu medicale crai crai Perioada de concediu medical reprezinta timp nelucrat si reduce concediul de odihna proportional ? (vezi toată discuția)
Reducerea concediului de odihna dduiculescu dduiculescu Ma confrunt cu o problema. Reducerea concediului de odihna, din cauza concediului medical. Pt. a se putea realiza ac.lucru, toti interpreteaza art.140 CM care ... (vezi toată discuția)