avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1629 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Facturi electronice
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Facturi electronice

Buna ziua!

Am o problema si sper sa ma ajutati.

Voi lansa un site prin intermediul caruia atat persoanele juridice cat si persoanele fizice vor putea sa-si promoveze serviciile, in schimbul unei taxe anuale. Plata se va face prin OP.

Pentru persoane juridice, evident, voi emite facturi. Inca nu stiu cum sa procedez pentru persoane fizice.

As vrea sa stiu daca este legal sa emit factura direct de pe site, fara sa o mai trimit fizic, prin posta.

Dupa ce un utilizator se inscrie pe site, se emite automat o proforma pe baza careia va trebui sa faca plata, in termen de 5 zile. Dupa ce am confirmarea platii, ii activez contul.

As putea sa fac sa se emita automat si factura, in momentul activarii contului, astfel incat utilizatorul sa o poata descarca sau printa direct de pe site. Evident, de pe factura va lipsi semnatura si stampila.

Nu stiu insa daca este legal sa emiti facturi fara semnatura si stampila.

Va rog sa ma indrumati.

Va multumesc.

Alin G!
Cel mai recent răspuns: aling , utilizator 15:01, 2 Octombrie 2010
Buna ziua!

Aveti dreptate. Firma va oferi servicii persoanelor juridice, persoanelor fizice autorizate, dar si persoanelor fizice.

Sunt multe persoane fizice care au locatii de inchiriat, dar la negru. Ei sunt raspunzatori in fata legii. Ceea ce ma intereseaza pe mine, este sa lucrez legal si sa justific si banii incasati de la persoane fizice.

In ceea ce priveste facturile, nu sunt platitor de TVA. Presupun ca va trebui sa mentionez undeva pe factura acest lucru.

Va multumesc inca o data pentru timpul acordat.

Alin G!

Desigur, este responsabilitatea lor
Oricum, dvs veti emite factura .
Daca sunteti neplatitor de tva , veti utiliza modelul de factura specific, respectiv acel model care nu are coloana de tva .
In rest , este identic cu factura obisnuita, a platitorilor .
Nu stiu acum pentru persoane fizice , in cazul acesta al prestatiilor de serviciu , cum se aplica legea caselor de marcat .Poate ne ajuta un coleg .

Va multumesc pentru ajutor.

O sa pun o intrebare separata despre facturarea persoanelor fizice.

Alin G!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare persoane fizice aling aling Buna ziua! Sper sa ma ajutati. Voi lansa un site prin intermediul caruia atat persoanele juridice cat si persoanele fizice vor putea sa-si promoveze ... (vezi toată discuția)
Cum se face contabilitatea la un site de anunturi? vestmar vestmar Buna, Intrebarea mea este cum se face contabilitatea la un site de anunturi , pe care mii de oameni isi publica contra cost un anunt de vanzare auto? In ... (vezi toată discuția)
Factura proforma eugen2002 eugen2002 buna ziua, ma poate lamuri si pe mine cineva in legatura cu emiterea,continutul,inregistrarea respectiv plata unei facturi proforme?exista conditii speciale ... (vezi toată discuția)