BUNA ZIUA! MA CONFRUNT CU O PROBLEMA DESTUL DE GRAVA (CRED EU).DIN PRICINA PLOILOR ABUNDENTE CARE AU CAZUT IN ULTIMA VREME....CASA MEA A DEVENIT O VERITABILA PESTERA.CUM POT FORTUI CUMVA ASOCIATIA DE PROPRIETARI PENTRU A REFACE TERASAMENTUL
?
Ce ati postat, nu este clar cu ceea ce vi s-a intamplat din "pricina ploilor abundente care au cazut in ultima vreme..."!? Care este legatura intre acest fenomen meteorologic, casa in care locuiti si acea "fortuitate" fata de asociatia de proprietatari prin care doriti sa refaceti terasamentul?
DECI...SUNT PROPRIETARA UNUI APARTAMENT SITUAT LA ULTIMUL NIVEL.Din pricina ploilor, s-a spart efectiv tavanul iar mie-mi ploua in casa.De reparatiile terasamentului stiu ca trebuie sa se ocupe asociatia de proprietari.Eu intrebam daca am cum sa-i "oblig" cumva sa faca treaba asta pentru ca i-am contactat si imi tot spun ca nu au resurse.Sper sa fi fost mai explicita acum...
Obligatiile asociatiei de proprietari:
- sa efectueze orice reparatie si lucrari de intretinere a condominiului pentru a-l pastra in stare buna de functionare;
Obligatiile proprietarilor
- sa contribuie la orice reparatie si lucrari de intretinere proportional cu cota-parte indiviza, fie pe listele de intretinere la cota curenta, fie la fondul de reparatii;
Obligatia conducerii asociatiei:
- sa constituie fond de reparatii (legea 230/2007)
- sa aiba grija de alimentarea acestuia, pe listele de intretinere, astfel incat la caz de nevoie sa poata folosi la reparatii si lucrari de intretinere.
Asadar nu exista scuze pentru conducerea asociatiei sa dea din umeri si sa spuna ca nu are resurse.
Sa le creeze, ca d-aia exista legi si ei sunt alesi si platiti, ca sa aiba grija de condominiu si de proprietari!
Fond reparatii
angi25
Buna ziua tuturor!
Am si eu o problema pe care nu stiu cum ar trebui rezolvata, va rog sa ma ajutati.
La un bloc cu 4 etaje si 2 scari, cate 15 ap./scara, ... (vezi toată discuția)