avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... INSELAT PE OKAZII
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

INSELAT PE OKAZII

Off , si eu alt prost ka multi altii probabil... am vrut un telefon bun de pe okazii,,,iar un tip mi-a trimis in schimbul sumei (500 ron) un telefon muuult mai slab....Precizez ca doar l-am cunoscut pe okazii,,(!!!) ,dar tranzactia n-am mai terminat-o pe acel site. Practic am facut tranzactia prin 2-3 discutii pe messenger si alte 2-3 la telefon. Iar restul...e istorie...dupa ce am primit coletul si platit banii de ramburs...bye-bye....adresa aia de email...probabil anonima..., telefonul inchis complet...Acum,,intrebarea mea....ii cunosc doar numele si prenumele...( ca era trimis de la posta post restant )...dar sa zicem ca aflu si adresa....este suficient sa fac o plangere ? Pot rezolva ceva oare , sau ma agit degeaba ?? Nu am acte , contract ceva, n-am nimik facut cu el vreo hartie ceva...Ma gandesc ca el poa sa zica ca am vb ptr tlf care mi l-a trimis de fapt,,,sau ,,poa s-o intoarca in multe feluri,,nush,,,ma gandesc,,,ce sanse am ptr reclamatie de inselaciune...?!? Vreau un sfat ca dupa ce am pierdut banii sa nu-mi pierd si timpul acuma pe la politie ...
Cel mai recent răspuns: ion aurel , utilizator 21:02, 23 Decembrie 2010
Este putin probabil sa primeasca o pedeapsa pentru inselaciune dar exista ceva sanse pentru a-ti recupera paguba, printr-o plangere la politie. Adresa si celelalte date vor fi obtinute de politie destul de usor, urmarind numarul de telefon la furnizorul serviciului de telefonie unde este abonat (daca e abonat, altfel, cartela preplatita nu poate fi urmarita pana la utilizator) sau urmarind datele expeditiei postale. La posta, chiar folosind casuta postala sau post restant tot se inregistreaza datele persoanei. La post restant exista si o fisa a clientului in care sunt mentionate toate operatiunile sale si semneaza la fiecare. Inclusiv pe treimea din mandat care ramane la posta este inscrisa adresa. Daca tipul e umblat pe la politie stie ca nu exista suficiente dovezi pentru o condamnare si se va tine tare, dar daca e un incepator va dori sa scape de orice probleme si va acoperi paguba. Exista si posibilitatea sa aiba si alte dosare la politie, fiind astfel cunoscut politiei cu astfel de indeletniciri. Oricum nu ai ce pierde, doar de castigat. La politie, chiar daca folosesti tiparul spus de politist, scrii deea ce stii tu despre caz, nu dupa dictarea lui care e posibil sa difere, de asemenea mai au tendinta de a descuraja depunerea de plangeri dificil de probat. Ar fi utila si arhiva conversatiilor pe messenger, caut-o in calculator si listeaz-o, chiar daca nu constutuie proba poate fi utila la politie. Depui plangere scrisa si trebuie sa promesti numar de inregistrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere prin intermediul okazii.ro danu_banu danu_banu Buna ziua! Am incercat sa vand sau sa schimb un telefon pe okazii.ro(nokia n95) In lista de mess a aparut o persoana care a zis ca e de pe okazii.ro si mi-a ... (vezi toată discuția)
Teapa pe okazii.ro express24 express24 Am primit o teapa \"in stil mare\" pe okazii.ro . Am vorbit cu un baiat pentru a face schimb de telefoane . El sta intr-un oras iar eu in alt oras , asa ca am ... (vezi toată discuția)
Teapa okazii dubstep dubstep Buna ziua ! Daca a-m dat \"teapa\" la cineva pe okazii ( in loc sa ii trimit o pereche de adidasi Nike , iam trimis o pereche de tenisi de bazar) pot pati ceva ... (vezi toată discuția)