avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dovada comunicare decizii desfacere contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dovada comunicare decizii desfacere contract munca

Am un salariat care refuza semnarea de primire a deciziei de desfacere contract munca (desfiintare post)
am incercat:
- inmanare personal la locul de munca (refuz)
- comunicare posta cu confirmare de primire (nu locuieste la adresa mentionata in CI, nu am dovada comunicarii)
- inmanare prin intermediul executorului judecatoresc la locul de munca (refuz)

Ce ma sfatuiti?
Am aproape 1 luna de cand ma chinui cu comunicarea...omul fiind in continuare angajat, fara sa inceapa curgerea termenului de preaviz de 20 zile lucratoare:(
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 15:57, 20 Decembrie 2007
Puteti face 2 pasi:

1. Daca angajatul e la lucru ,chemati doi martori cu Dvs. in momentul inmanarii deciziei, daca refuza sa semneze de primire, se va consemna in exemplarul Dvs. de catre martori refuzul salariatului, proba necesara in instanta daca se va ajunge la contestatii

2.Dupa care decizia(exemplarul salariatului) se va trimite totusi la domiciliul declarat, care este cel din CI folosit la momentul angajarii a a carui copie este in dosarul de personal al angajatului. Daca angajatul nu a comunicat schimbarea domiciliului, nu este vina Dvs. , ajunge sa pastrati recipisa cu care ati trimis decizia recomandata in care va scrie ca nu s-a gasit adresantul la adresa indicata.

Desigur cu un avocat bun pot fi contestate orice proceduri in Romania de aceea e de preferat sa vedeti totusi ce-si doreste angajatul de la firma, si poate ajungeti la o incetare CIM cu acordul partilor daca pretentiile nu sunt absurde.
executorul poate face comunicarea si prin afisare, dar si daca scrie refuz de primire e suficient.:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare la cercetare disciplinara ContSters187575 ContSters187575 din nou buna ziua, un angajat s-a \"suparat\" pe angajator si nu s-a mai prezentat la lucru incepand cu ziua imediat urmatoare. bun, dragoste cu sila nu se ... (vezi toată discuția)
Cum se poate comunica o decizie unui salariat, daca s-a intors plicul inapoi ? cristiannegru cristiannegru - angajatorul a trimis unui angajat o decizie prin posta - dupa 1 saptamana plicul s-a intors inapoi, la angajator, cu mentiunea: \\"Aviz.lipsa ... (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara deliaboaru deliaboaru Buna tuturor, Am nevoie de ajutorul vostru in legatura cu aplicarea unei sanctiuni disciplinare. In momentul in care ii inmanezi decia de sanctionare unui ... (vezi toată discuția)