avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata salar numerar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata salar numerar

Vreau sa fac o cerere institutiei unde lucrez pentru a-mi primi salariul in numerar,si as dori sa stiu ce legi sa invoc in aceasta.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 12:41, 1 Octombrie 2010
Ati semnat o conventie pentru a va fi virat salariu prin banca? Poate ati semnat pe un anumit timp................. Nu exista o lege cred, va trebui sa faceti o cerere.
am semnat,dar nu pe o perioada determinata de timp!vreau sa renunt din cauza comisioanelor bancii!stiu ca este o lege sau o h.g. in acest sens dar nu stiu numarul acesteia pentru a o putea preciza in cerere.
Buna ziua !
Iata prevederile Codului muncii Art. 161. [data, modalităţile şi formele plăţii salariului]
(1) Salariul se plăteşte în bani cel puţin o dată pe lună, la data stabilită în contractul individual de muncă, în contractul colectiv de muncă aplicabil sau în regulamentul intern, după caz.
(2) Plata salariului se poate efectua prin virament într-un cont bancar, în cazul în care această modalitate este prevăzută în contractul colectiv de muncă aplicabil.

Angajatorul nu poate dispune efectuarea plăţii salariului prin card fără acordul salariatului. Daca acea conventie nu mai este de actualitate solicitati angajatorului plata salariului in numerar prin casieria unitatii ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea fortata a veniturilor prin virarea salariului pe card papusa1408 papusa1408 Buna ziua! Lucrez de doi ani si jumatate la un angajator, care in tot acest timp nu a dorit sau intrunit conditiile pentru a negocia cu vreo banca eliberarea ... (vezi toată discuția)
Virare salariu pe card alexandra75radu alexandra75radu Buna ziua. Angajatorul-Regie Autonoma, te poate obliga sa incasezi salariul pe card la o anumita banca? Regia Autonoma la care lucrez are incheiata o ... (vezi toată discuția)
Plata salariului pe card este optionala sau obligatorie ? ContSters143925 ContSters143925 Buna ziua, Va rog pe toti membrii acestui forum, cei care aveti informatii sigure, legale sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema: - lucrez in ... (vezi toată discuția)