avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... COMPETENTA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

COMPETENTA

In Bucuresti in cadrul unui proces bazat pe conventia de la Haga se hotareste ca minorul ramine in tara la mama si nu va fi extradat. Instantele din provincie refuza sa incredinteze ca urmare minorul mamei sustinind ca organele germane sunt competente sa hotareasca incredintarea. Nu se pune in aplicare regulamentul UE 2201/2003.luind in considerare faptul ca minorul este cetatean roman de doi ani pe pamint romanesc?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:45, 23 Decembrie 2007
Regulamentul (CE) nr. 2201/2003 al Consiliului, din 27 noiembrie 2003, privind competenta, recunoasterea si executarea hotararilor judecatoresti in materie matrimoniala si in materia raspunderii parintesti se aplica, oricare ar fi natura instantei, si materiilor civile privind atribuirea, exercitarea, delegarea, retragerea totala sau partiala a raspunderii parintesti , cum ar fi incredintarea si dreptul la vizita.
Potrivit acestui regulament, instantele judecatoresti dintr-un stat membru sunt competente in materia raspunderii parintesti privind un copil care are resedinta obisnuita in acest stat membru la momentul la care instanta este sesizata.
asa ma gindeam si eu ca se aplica,dar se pare ca in vestul romaniei nu numai ca nu se aplica,dar se pare ca nici nu au prea auzit de toate legile comunitare...si sa se osteneasca sa caute este prea mare pretentie...sa vedem daca anumite sesizari la DNA,consiliul suprem al magistraturii,cit si informarea presei,le vor anima pe distinsele doamne pe viitor sa se documenteze mai bine...nu de alta,dar au dat de dracu!
La DNA poate mai putin sa se rezolve pentru ca ei se ocupa mai mult cu fapte de coruptie, dar la Consiliul Superior al Magistraturii sau la Ministerul Justitiei posibil sa ai o cale de a rezolva problema ta.
Intr-adevar se pune intrebarea "Cati din magistratii tarii cunosc reglementarile comunitare?"#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta Mary355 Mary355 este regulamentul 2201 /2003 peste 44/2001?. Proces bazat pe conventia de la Haga cistigat in Bucuresti(copilul ramine in romania,nu va fi extradat),proces de ... (vezi toată discuția)
Regulamentul (ce) nr. 2201/2003 al consiliului din 27 noiembrie 2003 Martin_ Martin_ [b]O Instanța judecătorească poate refuza eliberarea certificatelor prevazute in REGULAMENTUL (CE) NR. 2201/2003 AL CONSILIULUI din 27 noiembrie 2003 - ... (vezi toată discuția)
Casatoria in turcia,domiciliul in germania. AllexNicoll AllexNicoll Buna ziua.Locuiesc de 4 ani in Germania.In urma cu 3 ani m-am casatorit cu cetatean turc,in Turcia.Pe livretul international de familie eliberat in Turcia, mi ... (vezi toată discuția)