avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii director economic in concediu maternitate- se poate ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

director economic in concediu maternitate- se poate angaja altcineva pe postul acesta?

Buna,
intrebarea mea este daca in cazul in care directorul economic al firmei este momentan in concediu de maternitate si apoi urmeaza 2 ani de concediu de crestere si ingrijire copil, si in firma exista o persoana angajata ca si economist, se poate ca economistului sa i se modifice functia in director economic?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 21:08, 1 Octombrie 2010
Pe durata determinata, da .... daca indeplineste conditiile pentru ocuparea functiei.
Cred ca e mai bine si pentru firma ca economistul sa ii ia locul, pentru ca stie cel mai bine ce e prin firma si prin acte, asta daca e calificat, normal.
codul muncii:
ART. 81
Contractul individual de muncă poate fi încheiat pentru o durată determinată numai în următoarele cazuri:
a) înlocuirea unui salariat în cazul suspendării contractului său de muncă, cu excepţia situaţiei în care acel salariat participă la grevă;
ART.82
(2) În cazul în care contractul individual de muncă pe durată determinată este încheiat pentru a înlocui un salariat al cărui contract individual de muncă este suspendat, durata contractului va expira la momentul încetării motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de muncă al salariatului titular.

deci, contractul pe durata determinata va inceta si daca salariata titulara revine, din diferite motive, pana in termenul de 2 ani, la locul de munca.
Ultima modificare: Vineri, 1 Octombrie 2010
ContSters123067, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca ccc Florentina04 Florentina04 Buna ziua, Daca mi se suspenda contractul de munca pentru concediu crestere copil pe o perioada de doi ani, iar in locul meu altcineva ocupa postul, ... (vezi toată discuția)
Angajare in cazul in care titularul este in cm mai mult de 90 zile Camelia Bianca Camelia Bianca Buna ziu, va rog frumos daca se poate sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema: o persoana este angajata ca ingrijitoare la o gradinita cu program ... (vezi toată discuția)
Sarcina si cim determinat alexandra.das alexandra.das Lucrez la o firma in care toti angajatii au cim determinat pe 2 luni , iar la fiecere 2 luni se reinoieste dar tot pe o perioada determinata .Eu si sotul meu ... (vezi toată discuția)