avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare in cazul in care titularul este in CM mai ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare in cazul in care titularul este in CM mai mult de 90 zile

Buna ziu, va rog frumos daca se poate sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema: o persoana este angajata ca ingrijitoare la o gradinita cu program prelungit. In momentul de fata este in concediu medical, si a afirmat ca va sta in concediu medical mai mult de 150 zile, ulterior va dori sa se pensioneze pe caz de boala. Gradinita poate sa angajeze pe cineva cu Contract de munca pe perioada determinata? adica cel putin pana la revenirea teoretica din Cm a titularului postului
Cel mai recent răspuns: Camelia Bianca , utilizator 16:03, 14 Octombrie 2009
Da , solutia este perfect legala.
Sigur ca DA.
Chiar Codul muncii va ajuta, intrucat una din conditiile de incheiere a unui contract pe perioada determinata este aceea de a inlocui un salarit in cazul suspendarii contractului sau de munca (art. 81 lit. a)).
Or, concediul medical reprezinta una din situatiile in care CIM se suspenda de drept (art. 50 lit.b))
Pe perioada concediului medical contractul individual de munca al angajatului este suspendat de drept. Aveti dreptul sa angajati un inlocuitor pe aceasta perioada, cu contract individual de munca pe durata determinata, potrivit art.81 lit.a) din Codul muncii:
Art. 81.
Contractul individual de muncă poate fi încheiat pentru o durată determinată numai în următoarele cazuri:
a) înlocuirea unui salariat în cazul suspendării contractului său de muncă, cu excepţia situaţiei în care acel salariat participă la grevă

Se poate face angajarea pe perioada determinata, dar mare atentie in cazul in care doriti prelungirea contractului pentru ca nu se poate face acst lucru de mai mult de 3 ori.
Va multumesc mult tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie boala ctsstoian ctsstoian O persoana este in concediu de crestere a copilului , avind contractul de m-ca suspendat, iar in momentul cind revine la servici dupa expirarea celor 2 ani ... (vezi toată discuția)
Director economic in concediu maternitate- se poate angaja altcineva pe postul acesta? dana bura dana bura Buna, intrebarea mea este daca in cazul in care directorul economic al firmei este momentan in concediu de maternitate si apoi urmeaza 2 ani de concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical nycola05 nycola05 Buna ziua, Sunt in concediu medical, pe perioadele: -21.02.2011-28.02.2011 cod 01 -01.03.2011- 10.03.2011 cod 01 din 11.03.2011 intru in prenatal cod ... (vezi toată discuția)