avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... dosar de pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

dosar de pensie anticipata

daca am depus dosarul de pensie anticipata in data de 20mai 2010 si in septembrie 2010 am primit citatie sa ma prezint la casa de pensii ca sunt nereguli in adeverinta de stagiu de cotizare (greseli facute de contabile - nu corespunde nr de zile lucrate) este posibil sa mi se respinga dosarul?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:06, 15 Octombrie 2010
Interventie moderator:
:rtfm:
ela_2654:
1. V-a rugat si colega mea, dna Gabriela Pintea, moderator si dansa, sa nu mai deschideti cate un topic nou pentru intrebari pe aceeasi tema.
2. Noi nu avem continuitate in raspunsuri si dvs. nu veti intelege nimic.
3. Intrati tot pe acest topic si folositi butonul "raspunde".

ela_2654 a scris:
Daca o contabila NU VREA sa trimita o rectificativa la Casa de pensii pe anul 2004 si Directorul nu poate sa o convinga, EU cui trebuie sa ma adresez, pentru ca in acest caz mi s-a comunicat ca se respinge dosarul de pensie anticipata. Dosarul a fost depus in termen si indeplinesc conditiile legale.

1. Directorul nu trebuie sa o convinga, trebuie sa-i de dispozitie.
2. Dar daca refuza contabila trebuie sa aiba un motiv legal. Care este acesta?
3. Vorbiti cu directorul si spuneti-i ca veti da unitatea in judecata si veti cere si daune.
ela_2654 a scris:
cine trebuie sa duca rectificativa la CAS,o poate duce si persoana careia i se face rectificativa de catre serviciul contabilitate?

Doamna, postati aici, nu mai deschideti zeci de topicuri. Chiar nu inteleg de ce trebuie sa va rugam de mai multe ori, si eu si domnul Tudor.

Declaratiile rectificative se depun de catre angajatori, in niciun caz de catre angajati.

Ultima modificare: Joi, 7 Octombrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
doamna contabila nu stie sa faca rectificativa si nu ii este primita la CAS , imi spune mie sa merg la CAS poate am mai mult noroc si mi o primeste ca dansa nu intelege de ce nu i-o primeste pot sa merg eu sa o depun?Va multumesc pentreu raspunsuri.
Va multumesc pentru raspunsuri .
Doamna contabil trebuie sa citeasca bine cap. A din Ordinul nr. 340/2001 si primele anexe ale acestuia. Dvs. puteti sa va duceti, dar daca ziceti ca cei de la pensii nu primesc declaratia, probabil ca nu este corect intocmita.

Oricum, cei de la pensii i-au spus doamnei contabil ce-a gresit la intocmirea declaratiei dar daca dansa nu a inteles...
Ce sa va spun? Succes, incercati si dvs.
Ultima modificare: Joi, 7 Octombrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Pot iesi la pensie? mihrac mihrac Buna seara.Am 55 ani sunt barbat si intreb daca in conditiile acestea pot iesi la pensie.Din 1974 am lucrat in aceeasi unitate(drumuri si poduri)pana in ... (vezi toată discuția)
Somaj mihal mihal buna ziua , din 5 februarie 2010 nu mai lucrez , fiind pontat ca si concediu fara salariu,iar din data de 01.04.2010 am notificarea pentru somaj. As ... (vezi toată discuția)
Adeverinte cu grupa ii de munca: cumul perioade, depunere dosar de pensionare, nevalorificare popapaul popapaul Buna ziua, am o adeverinta de grupa a2a de munca de la o firma:decembrie1974-martie 1992(17 ani si 4 luni), si de la o alta firma iunie 1997- iunie 1998( 1an) ... (vezi toată discuția)