Sunt asociat unic la o societate comerciala functionala din martie 2010.
In aprilie, am angajat o fata care acum o luna mi-a spus ca e gravida.
Intai am considerat ca n-ar fi mare paguba, insa acum a inceput sa se poarte neprofesional, sa leneveasca, sa comenteze si sa se planga mai toata ziua.
Plus, lucrul ce ma afecteaza cel mai mult e faptul ca imi sperie clientii cu atitudinea ei negativista si li se plange lor de durerile ei de spate, burta etc.
Ea mi-a spus ca acum are drepturi de femeie gravida, si nu pot face nimic.
Am schimbat programul ei de lucru de la 12 ore la 8 ore, in urma sarcinii.
Dati-mi va rog sfaturi cum si ce pot face?
Am dreptul sa-i scad salarul?
Pot sa-i schimb functia, de exemplu sa o mut la o slujba unde nu interactioneaza cu clientii?
Am dreptul sa o pun in somaj tehnic?
1. Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de Codul Muncii.
Somaj tehnic
sunshineszb1
Buna ziua,
As vrea sa va intreb, in conditiile in care firma are 2 angajati, dar nici o posibilitate de a mai plati salarii, ne mai avand venituri, se poate ... (vezi toată discuția)
Legislatie gravide
scheentzy
Este legala si / posibila reducerea numarului de ore, deci si a venitului in cazul unei angajate in stare de graviditate (fara acordul acesteia) ? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)