avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1116 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariata gravida - drepturi la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariata gravida - drepturi la locul de munca

Buna ziua,

O salariata gravida care s-a intors din CIC in luna mai are dreptul la concediu de odihna in luna iunie?
De asemenea, de cand a aflat angajatorul ca este din nou insarcinata ii face tot felul de probleme, o jigneste, sotia administratorului a jignit-o in nenumarate randuri, ii spune ca nu are dreptul la concediu, in conditiile in care atunci cand a depus cererea de concediu i-a spus ca este in regula. Nu i-a dat nr de inregistrare la cerere si ii face tot felul de mizerii. Din cauza ca ieri au urlat la ea si s-au adresat jignitor cu expresii ca "nesimtita" de nenumarate ori si alte expresii jignitoare, i-a fost rau toata ziua, a tremurat fara sa se poata abtine, si a avut dureri de burta.
Am vrea sa stim, legal, ce putem face pentru a pune la punct o astfel de atitudine.
Multumesc
Buna ziua,
Puteti incepe cu o plangere la ITM
Si cititi OUG 96/2003 privind protectia maternitati la locul de munca, cu modificarile si completarile ulterioare.
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2019
Ionut.ion, utilizator
Are dreptul la CO corespunzator perioadei lucrate.

Modul de comportament al angajatorului poate fi sancționat in instanta.
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajata gravidata la 6 luni de functionare sc Frau.Maria Frau.Maria Buna ziua, Sunt asociat unic la o societate comerciala functionala din martie 2010. In aprilie, am angajat o fata care acum o luna mi-a spus ca e ... (vezi toată discuția)
Sunt în co de risc maternal, mai pot lucra la firma proprie? SandaB91 SandaB91 Bună ziua! Am 15 săptămâni de sarcina și de cateva zile am întrat în co de risc maternal. Lucrez 9 ore pe zi la birou și am niște dureri groaznice de ... (vezi toată discuția)
Sarcina incipienta -probleme la locul de munca elvisette elvisette Buna ziua, sunt insarcinata in 7 saptamani, am aflat recent, insa nu am instiintat angajatorul(decat telefonic ), timpul fiind prea scurt,spunandu-le ca ... (vezi toată discuția)