avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Filialã PFA intr-o þarã vecinã (de asemenea ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Filialã PFA intr-o þarã vecinã (de asemenea membrã UE)

Vă rog să mă ajutaţi cu o informaţie:
Există posibilitatea înfiinţării unei filiale în străinătate pentru PFA înregistrat în Romania?
Firmă producătoare din Austria doreşte să-i reprezint interesele în Romania şi într-o altă ţară, de asemenea membră UE.
Se impune să pot emite facturi în ţara terţă şi să incasez cv. serviciilor prestate tot acolo.
Cu mulţumiri !
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 18:58, 2 Octombrie 2010
Vedeti OUG 44/2008 pt. desf. act.ec. de catre PFA, in special art.3,4 si.37(modif. si prin OUG 38/22.04.2009), fiind insa, absolut necesar sa va interesati si de prevederile legale ce reglementeaza acelasi gen de activitate in tara in care urmeaza sa va desfasurati activitatea. Aceste reglementari ar trebui sa vi le puna la dispozitie colaboratorul dvs. din respectiva tara.
Succes!
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Octombrie 2010
ContSters36411, utilizator
Filiala poate sa fie infiintata numai de catre o societate comerciala cu personalitate juridica. PFA-ul este o entitate fara personalitate juridica si in conformitate cu art.1 alin. 5 din OUG 44/2008:
-(5) Prezenta ordonanţă de urgenţă nu se aplică în cazul serviciilor prestate în contextul libertăţii de prestare transfrontalieră a serviciilor, astfel cum este ea prevăzută la art. 49 din Tratatul de instituire a Comunităţii Europene1).
___________
1) “Articolul 49. – În conformitate cu dispoziţiile ce urmează, se elimină treptat în cursul perioadei de tranziţie restricţiile privind libertatea de a presta servicii în cadrul Comunităţii cu privire la resortisanţii statelor membre stabiliţi într-un alt stat al Comunităţii decât cel al beneficiarului serviciilor. Consiliul, hotărând în unanimitate la propunerea Comisiei, poate extinde dispoziţiile prezentului capitol la prestatorii de servicii care sunt resortisanţi ai unui stat terţ şi sunt stabiliţi în Comunitate.”
Asadar, activitatile pentru care sunteti autorizat le puteti desfasura doar in Romania. Fiecare stat doreste sa isi protejeze piata muncii, unele state deschizand piata muncii pentru romani, altele nu. Uniunea Europeana ar putea institui un sistem european similar cu Green Card-ul american. Comisia Europeana se zice ca va propune in acest an introducerea unei carti verzi pentru muncitori cu inalta calificare care doresc sa lucreze in statele UE.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala bubulina333 bubulina333 Daca imi fac o intreprindere individuala in Romania am voie sa cumpar produse in Italia si sa le vand tot in Italia??Sau e neaparat nevoie sa imi deschid o ... (vezi toată discuția)
Pfa cetatean non-european phoenix30 phoenix30 Buna ziua As dori sa stiu daca e posibila autorizarea ca PFA a unui cetatean non european. La Oficiul Registrului Comertului mi s-a spus ca acest lucru e ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala sasug sasug Cum se interpreteaza Art. 1 /5. al OUG nr. 44/2008 \" Prezenta ordonanta de urgenta nu se aplica in cazul serviciilor prestate in contextul libertatii de ... (vezi toată discuția)